tamburica_2011_logo

Tamburica fest u Deronjama

U Deronjama, opština Odžaci, sinoć je počeo Četvrti međunarodni festival „Tamburica fest 2011“, na kojem učestvuje više od 40 orkestara iz devet zemalja.

-Kada jedan festival traje četiri godine, a svaki put je sve veći i veći, onda on polako prerasta lokalne, pokrajinske i nacionalne granice i postaje svetski. Tako smo posle Guče i ‘Egzita’ dobili još jedan brend, koji sem negovanja tradicije i kulture pospešuje i razvoj privrede, posebno turizma -rekao je predsednik  vojvodjanske Vlade Bojan Pajtić otvarajući festival.

Povezana vest:  Saradnja SevdahBABY i Ide Prester u pesmi 'Curice (Kokoške, mrtve ste!)

Tokom trodnevnog festivala u takmičarskom delu na glavnoj bini nastupiće 11, a u revijalnom još 30 tamburaških grupa. Prvi put postavljena je i alternativna pozornica, na kojoj će se pojaviti kafanski i tamburaški bendovi mladih nada, ukupno oko 350 muzičara različitih profila.

U zabavnom delu nastupiće i tri zvezde estrade, najpre Šaban Šaulić, potom Dženan Lončarević, a u nedelju Zvonko Bogdan sa svojim orkestrima.

Povezana vest:  Rasprodate Early Bird ulaznice za koncerte Ritma nereda u Novom Sadu i Beogradu!

Predviđen je i niz drugih sadržaja, od likovne kolinije do kuvanja čobanskog i ribljeg paprikaša, a program na glavnoj bini direktno će prenositi RTV Vojvovodine i RTV Republike Srpske, a u vidu snimka i RTS.

Generalni sponzor festivala je Vinarija „Kutjevo“, a generalni pokrovitelj Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje.