Captain-America-Movie-Poster-1„Captain America“ zaradio više od „Harryja Pottera“

Film „Captain America: The First Avenger“ zaradio je solidnih 65,8 miliona dolara na bioskopskim blagajnama ovog vikenda u Sjedinjenim Američkim Državama, ostavivši iza sebe poslednji nastavak filma o Harry Potteru koji je publika u SAD-u već imala priliku videti u bioskopima.

Osmi i poslednji nastavak filma o dečaku čarobnjaku je pao na drugo mesto sa zaradom od nešto više od 48 miliona dolara u drugom vikendu prikazivanja, pa je njegova ukupna zarada u bioskopima u SAD-u do sada 274,1 milion dolara.

Povezana vest:  Lili-Rouz brani oca Džonija Depa

Don Harris iz distribucije Paramoutha je rekao za američke medije kako je „Captain America“ premašio očekivanja.

Film „Captain America“ u naše bioskope stiže 28. jula!

Na trećem mestu je romantična komedija „Friends with Benefits“ u kojoj glume Justin Timberlake i Mila Kunis sa 18,5 miliona dolara zarade. Četvrti ovog vikenda je film „Transformers: Dark of the Moon“ sa 12 miliona, dok posle njega sledi mračna komedija „Horrible Bosses“ sa 11,7 miliona dolara.

Povezana vest:  Projekat novog filma Mje Miloš u koprodukcionom programu „Atelje“ Kanskog filmskog festivala

Na šetom mestu je film „Zookeeper“ sa 8,7 miliona. Disneyev film „Cars 2“ doneo je zaradu od 5,7 miliona, dok je još jedan od animiranih filmova „Winnie Pooh“ završio na osmom mestu sa nešto više od pet miliona zarade, tačnije 5,1 milion.

„Bad Teacher“ nije mogao bolje od devetog mesta, odnosno 2,6 miliona, dok je film „Midnight in Paris“ Woodyja Allena već drugu sedmicu zaredom na desetom mestu, a ovog vikenda je dobacio do 1,9 miliona dolara.

Povezana vest:  Najzanimljiviji evropski i svetski filmovi u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center od 18. do 24. septembra