diego_slavlje_polu_finale_uru

COPA AMERICA 2011

Urugvaj novi prvak Južne Amerike

 

Urugvaj – Paragvaj 3:0 (2:0)

Suarez 12, Forlan 42,89

 

U Buenos Airesu odigrana je finalna utakmica Kopa Amerike a bolji su bili fudbaleri Urugvaja koji su sa 3:0 pobedili Paragvaj. Golove za Urugvaj postigli su Suarez u 12 i Dijego Forlan u 42 i 89 minuti. Meč je rešen u prvih 45 minuta igre a Urugvaj je imao još par šansi ali je na golu Paragvaja stajao raspoloženi Viljar.

Povezana vest:  Humanitarni fudbalski meč između čelnika grada i ekipe filma „Montevideo"

Urugvaj je sjajno ušao u meč i već u prvih 45 minuta rešio pitanje pobednika. Suarez je bio razigran od početka, a već u trećem minutu napadač Liverpula se našao u sjajnoj prilici, ali je njegov šut odbranio Viljar. Napadi Urugvaja su se nastavili, a u 12. već minutu morali su podignu bele zastavice igrači odbrane Paragvaja. Paragvajci su po prvi put na Kupu Amerike komplikovali ispred gola, lopta je došla do Suareza, koji je tukao i uz pomoć Verona savladao Viljara.

Povezana vest:  Nešto novo ove jeseni - Kafanska liga Beograda

Uspeo je Paragvaj da uspostavi ravnotežu, ali su se opet pogubili u finišu prvog dela. Suarez je zadavao dosta problema, a u 42. minutu odbrana Paragvaja je ponovo pogrešila.

Naime, Arevalo je iskoristio poklon protivničkih igrača, zatim je loptu dodao Forlanu, koji je prekinuo post i udvostručio prednost Urugvaja.

U nastavku meča Urugvaj je kontrolisao utakmicu dok su pokušaji Paragvajaca bili jalovi. Jedino je Haedo Valdez bio blizu pogotka u 54. minutu, kada je prečka bila na strani Urugvaja.

Povezana vest:  Ronaldo: Brazil je favorit na SP 2014.

U samom finišu susreta Forlan je dotukao Paragvaj, kada je u 90. minutu svojim drugim pogotkom stavio tačku na prvenstvo Južne Amerike u Argentini. Paragvaju je dobro išla odbrana, ali ne i ofanziva na Kupu Amerike. Ipak, dva kiksa u odbrani su skupo koštala Paragvajce u finalu.