KUNG_FU_PANDA

Porota presudila da DreamWorks nije ukrao ideju za film „Kung fu Panda“

Pisac koji je optužio šefove DreamWorks Animationa da su ukrali njegovu ideju za hit film „Kung fu Panda“, izgubio je parnicu protiv filmskog studija.

Terens Dun pokrenuo je pravnu bitku protiv DreamWorksa prošlog leta (2010.), tvrdeći da je animirani bioskopski hit iz 2008., u kojem glasove glavnim junacima pozajmljuju Džek Blek i Andželina Žoli, baziran na priči o „produhovljenom kung fu borcu pandi“ koju je predstavio rukovodiocima 2001.

Povezana vest:  Egipat: Islamisti traže zabranu prikazivanja filma "Noje"

Dun tvrdi da su glavešine DreamWorksa odbile njegov projekt, da bi nekoliko meseci kasnije počeli da radi na vlastitoj verziji te animirane priče.

Dun je zatoa odlučio da tuži DreamWorks i zatražio isplatu dela profita od ukupno 600 miliona dolara koliko je „Kung fu Panda“ zaradio na setskim blagajnama. Nastavak je objavljen ove godine.

Povezana vest:  Mladi nemački autori Kreger i Klajnert na Festu

Slučaj je na sudu završio ovog leta, a porota je nakon samo tri dana većanja donela presudu u korist DreamWorksa, javlja The Hollywood Reporter.

U izjavi šefova DreamWorks Animationa stoji „Zadovoljni smo odlukom porote, koja je u skladu s našim prethodnim izjavama da je ova tužba neutemeljena“.

Dun planira da se žali na ovu odluku.

Povezana vest:  Izložba slika Silvestera Stalonea