KAPETAN AMERIKA_3

„PRVI OSVETNIK: KAPETAN AMERIKA” stiže u bioskope!

Od četvrtka 28. jula, u naše bioskope stiže novo ostvarenje iz studija Marvel „PRVI OSVETNIK:KAPETAN AMERIKA”.

Film će se prikazivati u bioskopima Kolosej, Ster, Roda, Arena (Novi Sad) i Ster Montenegro (Podgorica).

„Prvi osvetnik: kapetan Amerika“ ove nedelje našao se na prvom mestu američke box office liste sa zarađenih 65.8 miliona dolara. Time je preoteo krunu poslednjem nastavku Harija Potera koji se našao na drugom mestu ovonedeljne liste najgledanijih filmova. „Prvi osvetnik: kapetan Amerika“ je tako postao film koji je imao nabolje otvaranje od svih filmova o super herojima ovog leta, uključujući filmove „Tor“ (65.7 miliona $), „X-Men: prva klasa“ (55.1 milion $) i „Green Lantern“ (53.2 miliona $).

Povezana vest:  MTV filmske nagrade: "Igre gladi 2" film godine

Godina je 1941. i rat je zahvatio ceo svet. Posle višestrukih pokušaja da se upiše u vojsku i da se bori rame uz rame sa svojom braćom i sestrama saveznicima, mladi i slabašni Stiv Rodžers (Kris Evans) biva primljen da učestvuje u eksperimentalnom programu koji će ga pretvoriti u super-vojnika poznatog pod imenom kapetan Amerika.

Kao mišićava inkarnacija sebe, kapetan Amerika će udružiti snage sa prijateljem Bakijem Barnsom (Sebastian Sten) i Pegi Karter (Hejli Etvel), i pod vođstvom pukovnika Čestera Filipsa (Tomi Li Džouns) povešće rat protiv zle organizacije HIDRE – nacističke jedinice koja se bavi naprednom naukom.

„Prvi osvetnik: kapetan Amerika“ fokusira se na rane dane Marvelovog sveta – koji će kasnije nastaniti super heroji poput Iron Man-a, Hulka, Tora… Na dane kad su ratovi vođeni oružjem, ali ih je dobijao čovek.

Povezana vest:  FRANCUSKO OSTVARENJE "JAOVO PUTOVANJE" OD ČETVRTKA 04. JULA U BIOSKOPU KOMBANK DVORANA

Od prvog izdanja, strip „Kapetan Amerika“ prodat je u 210 miliona primeraka u preko 70 zemalja. A sad, kad fanovi slave 70. rođendan ovog super heroja, studio Marvel objavljuje poreklo priče o tome kako je Stiv Rodžers postao prvi Osvetnik, kapetan Amerika.

Studio je čvrsto stajao pri odluci da priča ostane u periodu u kome je i stvorena. Producent Kevin Fagi kaže: „Verujem da nismo mogli da stvorimo predstavu o povezanom Marvelovom filmskom svetu bez kapetana Amerike, jer je od njega taj svet i počeo – ne samo istorijat naših stripova već i celokupna ideja o poboljšanim ljudima. Bilo da su to ljudi koje je ugrizao pauk, koji su bili izloženi gama zracima ili imaju metalno odelo, ideja o ljudima sa super moćima počela je sa Stivom Rodžersom, kapetanom Amerikom.“

Povezana vest:  Drugi film režisera Skota Kupera

„Ovaj film predstavlja istoriju Marvelovog sveta, koja se razlikuje od istorije koju smo učili u školi – to je naučno-fantastični pristup istoriji,“ nastavlja Fagi. „Uzeli smo stvarne događaje i stvarne lokacije i dali smo im Marvelov obrt, što nam je dalo priliku da objasnimo poreklo Marvelovog sveta i omogućilo da ispričamo priču koju, iskreno, niko drugi ne može da ispriča. Mnogo je filmova koji su snimljeni na temu drugog svetskog rata, ali nijedan nije ovakav.“