SmurfRock

Igrano-animirani film „Štrumpfovi“ od 10. avgusta

 

Štrumpfovi, mala plava bića, koja je 1968. izmislio belgijski umetnik Pejo, i uz koje su odrastale generacije, prvi put se sele na veliki ekran u 3D avanturi, koju će od 10. avgusta moći da pogleda i srpska publika i to u sinhronizaciji reditelja Dragana Vujića Vujketa. Vujić, koji je pozajmio i glas glavnom zlikovcu Gargamelu, istakao je na današnjoj konferenciji za novinare da oseća veliko zadovoljstvo što Štrumpfovi, kao „jedan od brendova animiranog filma, gde spadaju i “Asteriks i Obeliks“ i “Talični Tom“, konačno počinju da žive svoj bioskopski život.

Povezana vest:  Počelo snimanje filma Daunton Ebi

-Pored mnogobrojnih crtanih filmova koje gledamo danas i koji su puni agresije, igrano-animirani film “Štrumpfovi“ predstavlja veliko osveženje i povratak na neke lepe, dobre, dinamične i pozitivne stvari – naglasio je Vujuć.

Uveren da „Štrumpfovi“ označavaju početak nove, lepše ere animiranog filma, Vujić je rekao da je američka kompanija „Sony Pictures“ pohvalila domaću ekupu koja je radila sinhronizaciju.

Pored Vujića, u sinhronizaciji su učestvovali Mina Lazarević (Štrumpfeta), Slobodan Boda Ninković (Veliki Štrumpf), Milan Antonić (Kefalo), Milan Tubić (Licko/Gricko), Marko Marković (Nebojša), Slobodan Stefanović (Trapa), Nikola Bulatović (Mrgud).

Mnogo veći posao imali su Dušica Novaković (Odil), Nebojša Milovanović (Patrik), Jadranka Bugarski (Grejs) i Vujić koji su, umesto animiranih likova, sinhronizovali glasove ljudi, američkih glumaca Henka Azarije, Nila Patrika Herisa, Džejme Mejs i Sofije Vergara.

Povezana vest:  Endi Garsija gost serije Simpsonovi

Članovi ekipe, koji su i odrastali uz male plave junake, rekli su da su se trudili da uklope američke zahteve sa svojim doživljajem Štumpfova, onako kako su ih videli još kao mladi.

-Napravili smo novu verziju Štrumpfova, američkog ukusa, ali sa srpskim origanom, u kojoj će uživati sve generacije – rekao je Vujić.

On je podsetio da je prvog vikenda prikazivanja film u Americi zaradio 36,8 miliona dolara, te tipuje da će u Srbiji dostići dva miliona gledalaca.

Povezana vest:  Festival u Majdanpeku sa kratkim filmovima i rok koncertima

Narator u filmu je Dejan Ðurović, koji stoji iza čuvene RTS-ove serije „Opstanak“, a u novoj priči o Štrumpfovima pojavljuje se i hrabri Štrumpf po imenu Gaci ili kod nas Nebojša, koji nosi škotski kilt i ima riđu bradu.

Film će premijerno biti prikazan 10. avgusta u bioskopu „Kolosej“, gde će se okupljenima pokloniti ekipa koja je sinhronizovala film, a od 19. avgusta u restoranima „Mekdonalds“ uz „Hepi mil“ deliće se figurice plavih bića.