SERBIA_01

Spasojević: Imamo sistem za stvaranje svetskih šampiona

 

Predsednik Upravnog odbora Teniskog saveza Srbije Toplica Spasojević izjavio je danas da naša zemlja poseduje sistem za stvaranje svetskih šampiona.

-Posle svih uspeha srpskog tenisa u seniorskoj konkurenciji, osvajanja Dejvis kupa i zapažneih rezultata u pojedinačnoj konkurenciji pokazali smo da imamo sitem za stvaranje svetskih šampiona – rekao je Spasojevic, na konferenciji za medije povodom osvajanja titule šampiona sveta u konkurenciji teniserki do 14 godina.

On je izrazio zadovoljstvo što je TŠ ušao u društvo uspešnih saveza kao što su odbojkaški, košarkaški ili vaterpolo i najavio da će teniserke biti adekvatno nagrađene.

Povezana vest:  Serena Vilijams odustala od učešća na Rolan Garosu

-Uspeh mladih teniserki je još veći stimulans da istrajemo u naporima da postanu šampionke i u seniorskoj konkurenciji. Bogate karejre su pred njima i ubeđen sam da će prvazići Novaka Ðokovića, Jelenu Janković, Anu Ivanović i ostale naše najbolje tenisere – rekeo je Spasojević.

Potpredsednik TSS Radmilo Armenulić izjavio je da je Srbija nakon poslednjih uspeha dokazala da je postala teniska velesila.

Ženska teniska reprezentacija Srbije u konkurenciji do 14 godina u sastavu Ivana Jorović, Nikolina Jović, Tamara Tomić i savezni trener Nikola Živković osvojila je Svetsko juniorsko prvenstvo u Češkoj.

Povezana vest:  Aleksandra Krunić u drugom kolu Bukurešta

Naš tim bio je u teškoj grupi zajdno sa domaćinom Češkom, Meksikom i Korejom, a u borbi za naslov šampiona savladana je Hrvatska i u finalu SAD rezultatom 2:1.

Selektor Nikola Živković zahvalio se podršci koju su TŠ i kompanija „Imlek“ pružala selekciji u toku kvalifikacija i takmičenja na prvenstvu Sveta.

-Velika mi je čast da budem na čelu ovakve ekipe, teniserke su pokazale dobru igru i rezultat nije mogao da izostane. Od prvog meča u kvalifikacijama bile su motivisane i želele su da stignu do trona, što je doprinelo da na kraju postanu šampionke – rekao je Živković.

Povezana vest:  Jovanovski i u dublu završila učesće na Rolan Garosu

Naše teniserke nisu imale lak put do finala jer su prethodno morale da prođu tešku grupu u kojoj se kao favorti izdvojila Češka kao domaćin prvenstva, a kasnije i selekcija SAD, navela je Ivana Jorović.

-U finalu su Amerikanke povele, ali sam uspela da izjednačim, a posle velike borbe u u dublu stigli smo do pobede. Nastaviću da treniram kako bi jednog dana postala prva igračica sveta – rekla je Jorović, koja je pobedila u svim mečevima na šampionatu.