ralf-fajnsRejf Fajns režira film o tajnoj ljubavi Čarlsa Dikensa

Priča o tajnoj ljubavi velikog britanskog viktorijanskog pisca Čarlsa Dikensa uskoro bi trebala dobiti svoju ekranizaciju u režiji britanskog glumca Rejfa Fajnsa, piše britanski Guardian.

„The Invisible Woman“ priča je o piščevoj tajnoj vezi s glumicom Neli Ternan, koju je upoznao 1857., kada je on imao 45 a ona 18 godina.

Povezana vest:  Grčka u fokusu Palićkog filmskog festivala

Vezu su oboje pažljivo čuvali od očiju javnosti, čak i nakon što je Dikens godinu posle napustio suprugu. Ternan ga je do kraja života pratila na putovanjima da bi se nakon njegove smrti, sakrivši vlastite godine, udala za čoveka 12 godina mlađeg od sebe.

Reč je o adaptaciji biografske knjige britanske novinarke i biografkinje Kleir Tomalin „The Invisible Woman: The Story of Nelly Ternan and Charles Dickens“ objavljene 1990.

Povezana vest:  Najbolji filmovi Festa jordanski Vuk i srpski Ničije dete

Priču o Dikensu i Neli ispričao je i dramatičar Simon Grej u predstavi „Little Nell“, koju je 2007. režirao poznati britanski filmski i pozorišni reditelj Peter Hal, a bila je i temom dve televizijske drame.

Iako se Fajns čini kao odličan izbor za glavnu ulogu, još se ne zna hoće li glumiti i u ovom svom filmu, kao što je to bio slučaj s njegovim redateljskim prvencem „Koriolanom“ (2011.).

Povezana vest:  Stefani Mejer se nada uspehu filma "Domaćin"

Scenario za film potpisuje Abi Morgan, zaslužna za scenario skorašnjeg biografskog filma o bivšoj britanskoj premijerki Margaret Tačer „Iron Lady“, kao i filma Stiva MekKvina „Shame“.

Snimanje bi trebalo početi idućeg proleća, a premijera se očekuje krajem 2012., u godini dvestote gosdišnjice Dikensovog rođenja.