Dag Liman priprema film o pobuni u zatvoru Atika 

liman_dagReditelj Dag Liman (Doug) snimiće film o najkrvavijoj pobuni zatvorenika u istoriji SAD, koja se dogodila 1971. u zatvoru Atika, preneo je filmski časopis Skrin internešenel (Screen International). 
U pobuni u američkoj državi Njujork učestvovalo je oko 1.000 od ukupno 2.200 zatvorenika koji su preuzeli kontrolu nad zatvorom i kao taoce držali više od 30 čuvara. Pobuna je ugušena posle pet dana a ubijeno je desetoro talaca i 32 pobunjenika. 
Otac Daga Limana, Artur (Arthur), u vreme pobune bio je glavni savetnik specijalne njujorške komisije koja je istraživala događaje u zatvoru Atika. Artur Liman je bio i koautor izveštaja u kojem je kritikovana uloga tadašnjeg guvernera i zatvorske uprave. 
-Izveštaj mog oca obiluje pričama stražara i zatvorenika koji su naučili da veruju jedni drugima u trenutku prave ljudske tragedije – rekao je reditelj. 
Dag Liman je režirao filmove „Gospodin i gospođa Smit“, „Bornov identitet“ i „Skakač“ a njegovo ostvarenje „Fair Game“ sa Šonom Penom (Sen Penn) i Naomi Vots (Watts) stići će u bioskope do kraja godine. 

Povezana vest:  Festival novog britanskog filma PlayUK svečano otvoren u Beogradu i još pet gradova regiona filmom T2 Trejnspoting