dragica_tatalovic_zenski_rukometDragica Tatalović (Naisa): „Na pobedu i protiv Nemica“

 

Puno razloga za slavlje imali su niški ljubitelji rukometa proteklog vikenda, kada je Naisa izborila plasman u četvrtfinale Kupa pobednika Kupova, eliminisavši turski Uškudar, a jedna od najzaslužnijih za takav epilog je golman ekipe iz „Čaira“, Dragica Tatalović. O narednom protivniku, nemačkom Oldenburgu, kao i o nastavku takmičenja u Super ligi, razgovarali smo sa srpskom reprezentativkom:

– Jako veliki uspeh, kako za klub, tako i za devojke, jeste plasman u četvrtfinale Kupa kupova. Moje odbrane jesu doprinele prolazu, ali je veoma bitna bila pobeda u Turskoj u prvom meču, kada su devojke bile odlične. Tako nešto je bilo teško ponoviti u sedam dana. Malo njih je mislilo da ćemo proći Turkinje. Ipak, atmosfera, požrtvovanost i želja devojaka je doprinela da napravimo uspeh. Takođe, moram da naglasim i podršku niške publike, naročito pri kraju meča. Tada se desilo, šta se desilo. Zicer, odbrana i prolaz u četvrtfinale.

Povezana vest:  Selektor rukometašica: Ogromna prilika da se uđe u istoriju

Verovatno, malo ljudi misli i da možete proći nemački Oldenburg? Da li ste dobile neke podrobnije informacije o njima?

– Koliko, toliko smo zadovoljni žrebom. Oldenburg je, ipak, četvrta ekipa u Bundes ligi. Ima puno iskusnih igračica, puno reprezentativki, nekoliko Ruskinja. Ići ćemo na pobedu. Optimisti smo za oba meča. Ko bude bolji, pobediće.

Povezana vest:  Samardžić Marković predsednik Organizacionog odbora EP

Naisa je ove godine, malo dalje od trofeja, nego što je to bilo ranijih godina. U prvenstvu dosta zaostajete za vodećim Zaječarom, ostaje Kup?

– Znalo se od samog početka da će Zaječar i Kikinda da se bore za trofeje. Mi ćemo ići na treće mesto, to nam je cilj, bez obzira što smo sada pete. Bitan nam je plasman u Evropu. Sledećeg vikenda igramo sa Knjaz Milošem, što po meni odlučuje o toj trećoj poziciji na kraju.

U sredu imate jedan „zicer“ na domaćem terenu – stiže Radnički iz Beograda?

Povezana vest:  Rukometaši osvojili srebro na Univerzijadi

– Tako je. Dolazi nam Radnički, mlada i poletna ekipa. Istrošene smo malo, ali daćemo maksimum. Upisujemo dva boda i idemo dalje.

Za kraj, komentar preostala dva meča Super lige, koja se igraju u sredu:

Kikinda – Zaječar

Veliki derbi. Ja iskreno tipujem na Kikindu, baš iz razloga rezultata u Evropi, jer su Kikinđanke pune samopouzdanja nakon uspeha, za razliku od Zaječara. Favorit je Kikinda, a teren će pokazati…

Knjaz Miloš – Crvena zvezda

Zvezda je pobedila jednog favorita na „Banjici“, Vrnjačku Banju, ali mislim da će domaćin ovde uzeti dva boda.