dzoni_inglis

QR KOD ZA NOVOG DZONIJA INGLISA

U susret premijeri filma „DŽONI INGLIŠ: PONOVO ROĐEN“, koja će se održati 14. septembra u Dvorani Doma Sindikata, Taramount film želi da podeli sa vama jednu interesantnu vest.

Naime, Beograđani su ovog vikenda mogli da primete da je postavljen novi bilbord iznad ulaza u Dvoranu Doma Sindikata.

Svi oni koji koriste smart telefone (npr. iPhone i HTC) imaju mogućnost da u prolazu skeniraju QR kod koji se nalazi na bilbordu kamerom, a ukoliko imaju instaliran odgovarajući softver on će ih vrlo brzo odvesti direktno na trejler filma „DŽONI INGLIŠ: PONOVO ROĐEN“.

Povezana vest:  En Hatavej: Uloga Žene mačke je ostvarenje sna

Evo kratkog objašnjenja o ovom novom načinu promovisanja filmova u našoj zemlji.

QR KOD ZA NOVOG DZONIJA INGLISA„Qr-kod“ je matični kod (ili dvodimenzionalni bar kod kreiran 1994. „QR“ je skraćenica od Quick Response (brz odziv), pošto je kreator nameravao da se sadržaj izuzetno brzo dekodira. QR kodovi su uobičajeni u Japanu, gde su trenutno najpopularniji dvodimenzionalni kodovi.

Iako prvenstveno korišćen za praćenje delova u proizvodnji vozila, QR kodovi se sada koriste u mnogo širem kontekstu, uključujući komercijalne aplikacije praćenja kao i aplikacije koje su orijentisane na pogodnije korišćenje mobilnih telefona (poznato kao mobilno tagovanje). QR kodovi koji skladište adrese i URL-ove, mogu se pojavljivati u časopisima, na znacima, autobusima,  vizit kartama kao i na svakom objektu na kome bi korisniku mogle da zatrebaju informacije.

Povezana vest:  Patrik Stjuart dobio titulu viteza

Rouen Etkinson se vraća ulozi neverovatnog tajnog agenta koji ne poznaje strah od opasnosti u komičnom špijunskom trileru „DŽONI INGLIŠ: PONOVO ROĐEN“. U ovoj najnovijoj avanturi, ovaj neverovatni obaveštajac u tajnoj službi njenog visočanstva moraće da zaustavi grupu internacionalnih ubica pre nego što eliminišu svetskog vođu i prouzrokuju globalni haos.

Nakon što je najbolji špijun MI-7 nestao s radara, on je godinama usavršavao svoje jedinstvene veštine u udaljenoj oblasti Azije. Ali kada nadređeni iz tajne službe saznaju za njegov pokušaj atentata na premijera Kine, moraće da uhvate potpuno neuobičajenog agenta. Sad kad je svetu još jednom potreban, Džoni Ingliš se vraća u akciju.

Povezana vest:  Jugoslovenska kinoteka sutra obeležava svoj dan

S jednom prilikom za iskupljenje, moraće da iskoristi najnovije hi-tech gedžete da razotkrije zavereničku mrežu koja obuhvata KGB, CIA-u pa čak i MI-7. Dok ga samo dani dele od konferencije svetskih lidera, jedan čovek će morati da iskoristi sve trikove koje poseduje da bi nas sve zaštitio. Za Džonija Ingliša, katastrofa može biti opcija, ali neuspeh nikad.