Kiera-Knightleys-Nude-Gown-at-A-Dangerous-Method-PremiereKira Najtli: Moja Ana Karenjina će imati britanski naglasak

Britanska glumica Kira Najtli imaće engleski akcenat kada bude glumila rusku heroinu Anu Karenjinu.

Glumica, koja je na festivalu u Torontu promovisala svoj novi film ““Opasan metod“, gde, takođe, glumi Ruskinju, rekla je Rojtersu da će u predstojećoj ““Ani Karenjini“ koju će režirati Džo Rajt i u kome će glumiti pored Džada Loua, imati engleski, a ne ruski akcenat.

Povezana vest:  Barak Obama odlikovao Stivena Spilberga i Barbru Strejsend

-Imaću engleski akcenat. Uvek je škakljivo kada radite nešto što bi trebalo da bude na drugom jeziku. Uvek se pitate kakav bi akcenat trebalo da imate. A kad imate ruski akcenat zašto onda ne pričate na ruskom. Ovo je film na engleskom i zbog toga smo odlučili da govorimo sa engleskim akcentom – objasnila je Najtli.

Povezana vest:  U toku je snimanje filma „Posle zime“ Ivana Bakrača

Snimanje filma, adaptacije romana Lava Tolstoja, počeće iduće sedmice, a glumačka postava već tri nedelje ide na probe.

-Već dva – tri meseca čitam knjigu, pokušavam da uhvatim delove, da je razumem. Uz to čitam i nekoliko istorijskih knjiga o tom dobu u Rusiji koje je bilo fascinantno – rekla je 26-godišnja glumica.

-Sve je to veliki izazov i veoma uzbudljivo – dodala je ona.

Povezana vest:  Kristen Stjuart sanja o još jednom zajedničkom filmu sa Robertom Patinsonom

Najtli je dobila pohvalne kritike za svoju ulogu Ruskinje Sabine Spilrein oko koje se nadmeću psihoanalitičari Karl Jung i Sigmund Frojd u filmu Dejvida Kronenberga “Opasni metod“. U tom filmu, Najtli je imala težak ruski akcenat.

Kira Najtli je neka vrsta muze reditelju Džou Rajtu sa kojim je sarađivala na filmovima “Gordost i predsrasuda“, “Pokajanje“ i kampanji za „Šanel“.