marko_podrascanin

EP AUSTRIJA 2011

Srbija u četvrtfinalu protiv pobednika meča Francuska – Turska

Muška seniorska reprezentacija Srbije zabeležila je drugu pobedu na XXVII EP 2011. Srbija je danas u Beču, u meču 3. kola A grupe, savladala Austriju sa 3:0, po setovima 25:16, 25:19 i 25:16, posle 69 minuta igre.

Utakmicu u Bečkoj gradskoj hali posmatralo je 6000  gledalaca, a sudili su Aleksandros Vartalitis iz Grčke i Matin Hudik iz Češke.

SRBIJA: N. KOVAČEVIĆ (4), U. KOVAČEVIĆ (4), PETKOVIĆ (1), TERZIĆ (5), STANKOVIĆ (11), NIKIĆ, MITIĆ (1), RAŠIĆ (4), STAROVIĆ (12), ATANASIJEVIĆ (6), PODRAŠČANIN (3), ROSIĆ. TRENERI: IGOR KOLAKOVIĆ I ŽELJKO BULATOVIĆ.

Povezana vest:  KADETKINJE – HALKBANK BALKANSKO PRVENSTVO 2011, Kadetkinje osvojile zlato bez izgubljenog seta

AUSTRIJA: ŠNAJDER (10), BINDER, GAVAN (5), LAURE, IČOVSKI (1), CAS (13), KINBAUER, GUTMAN (1), RAJZER (2), FRIBAUER (2), VEBER, KORAJMAN. TRENERI: MIHAEL VARM I TOMAS ŠREFENEGER.

Igor Kolaković je na utakmici protiv Austrije odmarao Ivana Miljkovića, kapitena Srbije, koji sutra proslavlja 32. rođendan, a na tribinama je ostao i Filip Vujić, libero. Aleksandar Atanasijević je protiv Austrije debitovao za reprezentaciju Srbije na Prvenstvu Evrope.

Povezana vest:  SENIORKE – XX GRAND PRIX 2012., Srbija domaćin turnira II vikenda od 15. – 17. juna

Tokom sva tri seta Srbija je u potpunosti kontrolisala igru i rezultat i jedino što je domaćin uspeo, bilo je da se sredinom svakog seta približi rezultatski Srbiji i čak i izjednači. Pitanje pobednika se, naravno, nije uopšte postavljalo, pa je to bila prilaika da prve poene na Prvenstvu Evrope osvoje i Uroš Kovačević, Mihajlo Mitić, Miloš Terzić, Saša Starović, Milan Rašić i Aleksandar Atanasijević.

Povezana vest:  SENIORKE – III EVROPSKA LIGA 2011, Seniorke na kraju, po navici, maksimalno

Srbija će u četvrtfinalu, u četvrtak, 15. septembra, u Beču, igrati protiv pobednika između Francuske, drugoplasirane ekipe iz C grupe i Turske, trećeplasirane ekipe iz A grupe. Po sadašnjem rasporedu, utakmica bi trebalo da počne u 16,00 časova, ukoliko ne dođe do promene termina, u zavisnosti od zahteva TV stanica.