elton_dzon_arena_jun_2010_1

Elton Džon pregovara o snimanju filma o svom životu

 

Britanski pevač Elton Džon pregovara o snimanju filma o svom životu, rekao je danas njegov portparol posle medijskih izveštaja da se snima film o pevaču pod imenom „Roketmen“ (Rocketman). Svetski mediji preneli su ovih dana da će „Roketmen“ producirati Džonov partner Dejvid Furniš, Stiv Hamilton Šo i sam pevac, a da će scenario napisati Li Hol.

Povezana vest:  “Luksemburg, Luksemburg” ukrajinskog reditelja Antonija Lukiča dobitnik Nagrade publike Mreže festivala Jadranske regije

Džonov portparol rekao je danas, komentarišući izveštaje, da Elton Džon trenutno „samo diskutuje“ o ovom projektu, prenosi Rojters. Portparol nije precizirao da li je izabran glavni glumac iako je tabloid „San“ preneo da će pevača glumiti škotski glumac Džejms Makavoj, poznat po filmovima „Iskupljenje“ i „Poslednji kralj Škotske“.

-“Roketmen“ će biti radikalno drugačiji biografski film – rekao je Šo sajtu „Dedlajn“.

Povezana vest:  Ukupno 21 film u konkurenciji za Zlatnog lava u Veneciji

Prvi izveštaji da je u pripremi biografski film o Eltonu Džonu pojavili su se još početkom 2011. godine.

Autor hitova poput „Candle in the Wind“ i „Goodbye Yellow Brick Road“ bio je klavirsko čudo od deteta koji je od pijaniste po pabovima postao jedan od najuspešnijih umetnika svih vremena. Ovaj 64-godišnji muzičar prodao je 250 miliona ploča i dobio Oskara i nekoliko Gremi nagrada.

Povezana vest:  Isplivala mračna prošlost Anđeline Džoli

PHOTO:ataimages.rs