angelina_brad_kan_2011
UN planiraju novu ulogu za Anđelinu Džoli
Holivudska zvezda Anđelina Džoli dobiće od Ujedinjenih nacija novu ulogu koja će biti u vezi sa izbegličkim krizama u svetu, izjavili su danas američka glumica i Visoki komisarijat UN za izbeglice (UNHCR).
Kako saznaje Rojters, Džoli bi trebalo da postane specijalni predstavnik UN za avganistanske izbeglice.
Glumica, koja je poslednjih 10 godina obavljala funkciju ambasadora dobre volje UNHCR-a, odbila je da pruži više detalja o novom imenovanju, izjavivši novinarima u Ženevi da je „u razmatranju nekoliko zemalja u svetu“.
„Nadamo se da ćemo o tome raspavljati tokom sledećih nekoliko nedelja, ali želimo da to podrobno istražimo i obavimo kako treba“, kazala je Džoli nakon obraćanja na sastanku izvršnog komiteta UNHCR-a.
Visoki komesar UN za izbeglice Antonio Gutjeres rekao je na pomenutom sastanku da će Anđelina Džoli biti njegov „specijalni izaslanik“ za dramatične situacije kako bi se „mobilisala jaka međunarodna podrška“.
Izvori u UNHCR-u navode da će se njena nova uloga, koja će zvanično biti saopštena u narednih nekoliko dana, sastojati u radu sa vladama Avganistana, Pakistana i Irana u cilju rešavanja problema avganistanskih izbeglica.
Popularna glumica se sinoć iznenada pojavila na svečanosti UNHCR-a u čast jemenske humanitarne organizacije koja je spasla na hiljade očajnih Somalijaca i drugih afričkih izbeglica koji svake godine pristižu brodovima u Jemen.
Povezana vest:  Preminuo glumac Majkl Dankan iz "Zelene milje"