Džilenhal i Dejmon odbili ulogu u Avataru 

Avatar 1Glumci Džejk Džilenhal (Jake Gyllenhaal) i Met Dejmon (Matt Damon) odbili su ulogu u naučnofantastičnom filmu „Avatar“ koji je u svetu postao najuspešniji film svih vremena. 
Reditelj „Avatara“ Džejms Kameron (James Cameron) rekao je da je njegov prvi izbor za ulogu glavnog junaka bio Sem Vordington (Sam Worthington) koji je u to vreme živeo u automobilu i borio se da dobije svoju prvu značajnu ulogu. 
„Avatar“, koji je u bioskope stigao krajem prošle godine, u svetu je zaradio više od dve i po milijarde dolara i dobio devet nominacija za Oskara. 
-Moje srce je sve vreme bilo uz Sema Vordingtona. Možda su (Džilenhal i Dejmon) osetili da ih ne podržavam sto odsto. A možda je stvar i u temi – ovo je visokobudžetni film u stilu ‘Ratova zvezda’, a obojica su ozbiljni glumci – ispričao je Kameron a prenosi magazin US Weekly. 
Vordington je već potpisao ugovor o ulozi u nastavku „Avatara“. 
Džilenhal (29) je nedavno završio snimanje uloge u filmu „Princ Persije: Pesak vremena“. Bio je nominovan za Oskara za epizodnu ulogu u filmu „Planina Broukbek“ iz 2005. 
Dejmon (39) je ove godine nominovan za Oskara za epizodnu rolu u filmu „Nepobedivi“ u kojem igra uz Morgana Frimena (Freeman). Igrao je i u filmovima „Dobri pastir“, „Dvostruka igra“, „Sirijana“ i u tri filma o agentu Džejsonu Bornu (Jason Bourne). 

Povezana vest:  Objavljen program prvog Dead Lake Horror & Wine Festivala