angelina-jolie-2

Andželina Džoli: Režiranje filma u BiH najlepše iskustvo

 

Američka glumica Andželina Džoli izjavila je da joj je režiranje filma „In the Land of Blood and Honey“ („U zemlji krvi i meda“), ljubavne priče tokom rata u Bosni, bilo najbolje iskustvo u životu. Režiserski debi Andželine Džoli je film o vezi između komandanta „srpskog logora za silovanje“ i bosanske zatvorenice, prenosi „Holivud riporter“.

Povezana vest:  POČELO SNIMANJE FILMA "ČUVARI PLAŽE"

-Ne znam da li zbog teme ili jednostavno zato što smo radili na nečemu što nam je svima bilo zančajno, bilo je to najbolje iskustvo koje sam ikada doživela – rekla je glumica.

U emisiji „Siksti minits“ (60 minutes), glumica je objasnila zašto je za svoj film odabrala baš rat u Bosni rekavši da je to „tema iz koje se može mnogo naučiti i kojoj se treba vraćati“.

Povezana vest:  U bioskope uskoro stiže nastavak kultnog Svemirskog basketa - Svemirski basket: Novo nasleđe

In the Land of Blood and Honey sniman je isljučivo sa lokalnim glumcima, na srpskohrvatskom i engleskom jeziku. Glavne uloge igraju Žana Marjanović, Goran Kostić i Rade Šerbedžija. Zbog negodovanja stanovnika u Bosni na njenu kontroverznu priču, Džoli je morala da skrati tamošnje snimanje.

Engleska verzija filma „In the Land of Blood and Honey“ kompanije Film Distrikt (FilmDistrict) počeće da se prikazuje u američkim bioskopima 23. decembra.

Povezana vest:  Džulija Roberts i Meril Strip zajedno na filmu