daniel_craig1

Danijel Krejg o holivudskoj verziji Lašonovog „Milenijuma“

 

Osobe koje će izvući najviše koristi od filma „The Girl with the Dragon Tattoo“ (Devojka sa tetovažom zmaja/Muškarci koji mrze žene) biće bejbisiterke, smatra glavni glumac Danijel Krejg. Krejg, koji glumi novinara Mikaela Blumkvista u holivudskoj adaptaciji trilogije švedskog autora Stiga Lašona, rekao je BiBiSiju da će ovaj film izazvati toliko interesovanja da će bejbisiterke dobro zaraditi.

-Ovo je onaj film za koji plaćate bejbisiterku. Bejbisiterke će zaraditi mnogo novca. Ovo nije film za decu – rekao je on.

Povezana vest:  Eco Dox - ekološki dokumentarci na 17. Festivalu evropskog filma Palić

Premijera filma u SAD zakazana je za 21. decembar, dok je svetska premijera održana sinoć u Londonu. Trilogija „Milenijum“ prodata je širom sveta u desetinama miliona primeraka i 2009. godine po njoj su snimljeni švedski filmovi. Krejg, 43, poznat po ulozi Džejmsa Bonda rekao je da je scenarista Stiven Zailijan uhvatio suštinu Lašonove priče zbog čega je i prihvatio ulogu. Film je režirao Dejvid Finčer poznat po filmovima „Društvena mreža“, „Zodijak“ „Borilački klub“ i „Sedam“.

Povezana vest:  Anđelina Žoli nije u drugom stanju

-To je roman o seksualnoj politici, o nasilju nad ženama i mislim da ga ni Dejvid Finčer ni ja ne bi snimili da smo morali da ga ublažimo. Pokazavši ga i učinivši da publici bude neprijatno, naterali smo ih da uvide teme knjige… da su serijske ubice uglavnom muškarci i da ubijaju žene – rekao je glumac.

Film prati Blumkvista koji se povlači na udaljeno ostvro u severnoj Švedskoj gde počinje istragu ubistva starog 40 godina. U tome mu pomaže, istetovirana, usamljena pank istražiteljka agencije za bezbednost Lizbet Salander koju glumi Runi Mara.

Povezana vest:  Tom Felton u filmu od natprirodnim pojavama

-Mislim da svi mogu da se povežu sa tim osećanjem da ih ne razumeju ili da su otpadnici – rekla je Mara agenciji Rojters. „Svi u nekom trenutku mogu da se povežu sa ljudima koji su na vlasti i koji je zloupotrebljavaju i verujem da mnogi žele da ona uspe“.