die-hard_4

Forbs:“Umri muški“ najbolji božićni film svih vremena

 

Američki magazin “Forbs“ sastavio je listu najboljih božićnih filmova ikada, a na prvom mestu nalazi se film “Umri muški“ sa Brusom Vilisom koji spašava svet na Badnje veče. Na listi se nalaze filmovi svih žanrova, od akcionih do komedija, koje povezuje ista tematika – Božić. Na drugom mestu je „Brazil“ iz 1985. godine.

Povezana vest:  Program Festić: "Neverovatna priča džinovske kruške" u nedelju u Sava centru

-Divan film kao netipična božićna priča o moći imaginacije dok se glavni junak bori protiv ugnjetavanja i beznađa – piše Forbs.

“Predbožićna noćna mora“ je animirano ostvarenje, koje se nalazi na trećem mestu ove liste, dok se na četvrtom nalazi božićna komedija Stivena Spilberga “1941“.

„Božićna priča“ je pravi božićni film i nalazi se na petom mestu, šesto mesto zauzima filmski klasik “Biskupova žena“, a sedmo mesto film iz 2003. godine “Vilenjak“.

Povezana vest:  Završeno snimanje Ustaničke ulice

Poslednja tri mesta zauzimaju filmovi „Gremlini“ – prema rečima urednika ove liste ovaj film je “idealan za razbuđivanje dečije mašte“, “Čudo u 34. ulici“, ali ne nova verzija u boji, nego original iz 1947.godine, dok je na poslednjem mestu filmska adaptacija dela Čarlsa Dikensa „Božićna pesma“ iz 1951. godine.