SHH2-02224

AMERIČKA BOX OFFICE

Novi nastavak Šerloka Holmsa vodi na bioskopskim blagajnama

 

Film „Sherlock Holmes: A Game of Shadows“ i dalje vodi na bioskopskim blagajnama širom sveta. Doduše u Srbiju dolazi tek u utorak (20. decembar).U odnosu na isti period prošle godine, zabeležen je pad prodaje ulaznica.

Film „Sherlock Holmes: A Game of Shadows“ u kojem glavnu ulogu igra Robert Dauni Junior. zaradio je 54,7 miliona dolara, kazali su u distributeri kompanije Vorner Bros. To uključuje 40 miliona dolara iz Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, gde je film na vrhu domaće liste, a 14,7 miliona dolara sa šest međunarodnih tržišta.

Povezana vest:  Četiri lafa -Terorizam do suza

Treći nastavak popularnog filma „Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked“ do sada je zaradio 38 miliona dolara. To uključuje 23,5 miliona u Americi i 14,5 miliona dolara sa ostalih 38 svetskih tržišta gde je prikazivan ovaj film.  Distributeri nisu zadovoljni prodajom karata i nadaju se da će u božićnom vikendu zaraditi oko 119 miliona dolara što će biti za 11,6 posto manje u odnosu na isti period od prošle godine.

Povezana vest:  Miloš Biković ispraćen višeminutnim aplauzima na premijeri filma "Led"

Treći film po gledanosti je „Mission: Impossible – Ghost Protocol“ koji je u samo tri dana otvaranja zaradio 13 miliona dolara u nešto više od 425 bioskopskih sala. Ukupno, četvrti nastavak Nemoguće misije zaradio je 81,2 miliona dolara.

Na četvrtom mestu nalazi se romantična komedija „New Year’s Eve“ sa zaradom 7,4 miliona dolara u dva vikenda prikazivanja. Na petom mestu sa zaradom od 4,4 miliona dolara je komedija „The Sitter“ u kojoj glavnu ulogu igra Jonah Hil.

Povezana vest:  Helen Miren: Neću gledati venčanje princa Vilijama

Do sada, prodaja karata je manja za 4 posto u odnosu na prošlu godinu i u Holivudu se nadaju kako će se to poboljšati nekim novim filmovima koji će se prikazati pre kraja ove godine.