vucko_i_kastro

BEJZBOL, KONGRES U DALASU

Kastro dolazi u Srbiju!

 

Predstavnici Bejzbol Saveza Srbije, generalni sekretar Nikola Vučićević i potpredsednik Milan Zonić, učestvovali su u radu 25 kongresa IBAF (International Baseball Fedreration) koji je održan početkom decembra u Dalasu. Na kongresu su se okupili delegati iz preko 100 zemalja sveta, kao i predstavnici najjačih liga i ogranizacija sveta, MLB, Japanska Pro Liga, Little League i mnogi druge.

Glavna tema kongresa bilo je vraćanje bejzbola i softbola na Olimpijske Igre 2020. godine, pa je povodom toga potpisan ugovor izbeđi IBAF i ISF (Internationa Softball Federation).

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd „Poštanska štedionica“ i Pionir jesenji šampioni

Naši predstavnici imali su priliku da u razovoru sa predsednikom IBAF, Rikardom Frakarijem upoznaju rad BSS i akcijama koje BSS preduzima za vraćanje bejzbola na OI. Gospodin Frakari izrazio je veliko zadovoljstvo i najavio dolazak u Srbiju počekom februara 2012 godine. Predstavljen je World Baseball Classic 2013 koji je promovisan u zvanično svetsko prvenstvo u bejzbolu i na kojem će učestvovati profesinolni igrači iz MLB i svih profesionalnih liga na svetu. Zanimljivo je da će se po prvi put igrati i kvalifikacije za ovo takmičenje jer po prvi put će učestvovati čak 24 ekipe (ranije 16).

Povezana vest:  Večeras otvaranje klizališta u Smederevu

Tako će pored Italije i Holandije sa našeg kontinenta šansu da učestvuju na WBD 2013 imati i Češka, Francuska, Velika Britanija, Nemačka i Španija.

-Želju da poseti Beograd i Srbiju izrazio je Antonio Kastro, koji je jedan od potpredsednika IBAF. Razgovor je obavljen i sa Patom Vilsonom u vezi uključivanja Srbije u sistem najjače lige na svetu za decu do 12 godina, Little League. Već u julu očekuje se poziv na kvalifikacioni turnir u gradu Kutno, Poljska – rekao je Vučićević. (NA SLICI NIKOLA VUČIĆEVIĆ I ANTONIO KASTRO)

Povezana vest:  Američki reprezentativac novi kvoterbek Veprova

Važni ragovori obavljeni su i sa gospodinom D.J.Vabikom iz „ABV SPORTS“, koji će na predlog našeg Saveza pružiti priliku deci do 18 godina iz istočnoevropskih zemalja da zaigraju na jednom od najjačih turnira na Floridi u julu. Tako će šansu da predstavljaju Srbiju i igraju u SAD-u imati 3 ili 4 najtalentovanija dečaka iz Srbije.