nba_novi_logo

NBA PREDSEZONA

Majami Hit uverljiv protiv Orlanda

 

U noći između nedelje na ponedeljka u sklopu NBA predsezone odigrane su tri utakmice. Najuverljiviju pobedu večeri ostvarili su košarkaši Majami Hita koji su u floridskom derbiju na domaćem parketu savladali Orlando 118:85.

Bila je to prva predsezonska utakmica za obe ekipe, a ujednačenu ekipu Hita predvodio je LeBron Džejms sa 19 koševa. Dvejn Vejd i Kris Boš postigli su, svaki, po 14, dok je Derik Bjar sa samo 14 minuta ubacio 12 koševa.

Povezana vest:  Humanitarno prijateljski spektakl

Kod Orlanda su najbolji bili Rajan Anderson i J.J. Redik, svaki as 22 ubačena koša. Ol-Star centar i najbolji obrambeni igrač lige Dvajt Houard završio je susret sa 5 koševa i šutom iz igre 2-9.

Oklahoma Siti Tander slavio je na gostovanju kod Dalas Maveriksa 106-92. Najefikasniji igrač Tandera bio je Kevin Durant s 21 košem, a sledio ga je Džejmes Harden sa 16.

Povezana vest:  Zvezda nadigrala Zadar u Železniku

Dirk Novitcki i Džejson Kid nisu zaigrali u ovom susretu za aktuelne prvake iako nemaju zdravstvenih problema, ali zato je u dresu Maveriksa debitovao Lamar Odom, ovosezonsko pojačanje pristiglo iz LA Lejkersa. Započeo je u petorci, kao i novopridošli Vins Karter i Delonte Vest, a ubacio je 14 koševa uz 7 skokova.

U trećoj utakmici večeri Boston je sa tesnih 76-75 slavio u Air Kanada Centru protiv Toronto Raptorsa. Najefikasniji „Kelt“ bio je Rej Alen s 12 koševa, dok je u redovima poražene ekipe najbolji strelac sa 16 koševa bio Andrea Bargnani.

Povezana vest:  Milvoki poveo protiv Atlante, loš dan Bogdanovića

NBA predsezona:

Toronto – Boston 75-76

Miami – Orlando 118-85

Dallas – Oklahoma City 92-106