happy_feat_2_2

Happy Faet 2 stigao u bioskope!

Nastavak uspešne i Oskarom nagrađene animirane komedije “Happy Feet II” u 3D tehnologiji publiku vodi kroz veličanstvene pejzaže Antarktika. Mambl, majstor stepovanja, ima problem jer njegov maleni sin Erik ima koreo-fobiju. Ne želeći da se bavi plesom, Erik beži i sreće se sa Moćnim Svenom- pingvinom koji može da leti! Mambl nema nikakve šanse u nadmetanju sa novim harizmatičnim uzorom svoga sina. Ali, stvari se pogoršavaju kada snažne sile uzdrmaju svet. Erik postaje svestan hrabrosti svog oca onda kada Mambl uspeva da udruži sve pingvinske nacije i sva divna stvorenja – od malenog Planktona do divovske Foke – da svi zajedno ponovo uspostave red.

happy_feat_2_4

ELAJDŽA VUD (Mambl) ponovo daje glas pingvinu Mamblu, kao i u prvom delu ove neverovatne animirane priče. Široku popularnost je stekao glumeći u trilogiji Gospodar prstenova. Iako je mlad glumac, ima veoma bogatu i uspešnu karijeru, a trenutno je angažovan na snimanju novih filmova Hobit: Neočekivano putovanje i Hobit: Tamo i ponovo nazad, Pitera Džeksona.

ROBIN VILIJAMS (Ramon / Lavlejs) jedan je od napoznatijih, najcenjenijih i najboljih glumaca na svetu. U karijeri dugoj više decenija bio je nominovan i osvajao je najprestižnije nagrade, a uloge je beležio na filmu, pozorištu i televiziji. I u ovom deli priče o pingvinima, daje glas dvojci neobičnih pingvina, čime dokazuje svoj raskošni talenat.

Povezana vest:  Kanađanin optužen za uhođenje Jennifer Lawrence

DŽORDŽ MILER je reditelj, scenarista i producent filma. Godine 2007. osvojio je Oskara u kategoriji najbolji animirani film Happy Feet: Ples malog pingvina.

O PRODUKCIJI:

Godine 2006. pojavio se film koji ne samo što je oduševio publiku širom sveta, već ih je naterao da stepuju i pevaju iz srca. Happy Feet uspeo je da objedini i publiku i kritiku, tako da je osvojio mnoge nagrade, od kojih i Oskara za animirani film. Takođe je, na svima pristupačan način pokrenuo temu koja se tiče svih, o zaštiti životne sredine i globalnom zagrevanju. Reditelj oba dela, Džordž Miler, objašnjava: „Često govorim da je ovo film namenjen odraslim ljudima u deci i deci u odraslim ljudima. Mislim da je jedan od razloga zašto je prvi deo bio toliko uspešan taj što je sadržao ideju iskrenosti, najpre prema sebi, ideju hrabrosti i ideju poštovanja samog sebe i celog sveta“.

Povezana vest:  Mur: Žao mi je što moj film nije doprineo kontroli oružja

Kada je drugi deo, Happy Feet krenuo, reditelj je izjavio: „Vreme je za zabavu!“ Mambl i Glorija su centralni par, ona fantastično peva, on igra i postaje uvaženi član zajednice carskih pingvina i svi su opčinjeni njihovim ritmom. Ali sada, tu je njihov sin, mali Erik, koji će morati da pronađe sebe.

Vud je oduševljeno prihvatio ulogu i u nastavku. „Postoje jako bitne teme koje se tiču našeg sveta i naših prelepih životinja. Džordž je sve to dobro upakovao, kao i prvi put, priču o ljubavi, identitetu, prirodi. Mislim da je film posebno značajan za mlade ljude, jer pokazuje šta je to što nas razlikuje od svih drugih, šta je to što je najznačajnija crta našeg karaktera. Da svako ima svoj kvalitet koji mora da unapređuje, a ne da ga se stidi“, navodi glumac.

„Mislim da još jedna stvar po čemu se film izdvaja jeste vizuelni doživljaj koji nudi“, objašnjava reditelj. „Trudili smo se da stvorimo sliku koja će biti što realnija, koliko kod su nam tehnologija i naše umeće dozvoljavali. Sve smo bazirali na prirodi Antarktika: ponašanje pingvina, način formiranja leda, oblaka, kako vetar duva… Sve je autentično, a tu je, naravno i lepota Antarktika. Iako izgleda da je svuda samo sneg i led, postoji neverovatno bogatstvo ledenih santi, nijansi u boji vode, prelamanja svetlosti na snegu u zavisnosti od visine sunca, prelepe polarne noći“.

Povezana vest:  Prorok favorit pred dodelu Cezara

Film na veoma nežan i prijemčiv način prati putovanje malog pingvina Erika. Njegovo bukvalno putovanje, povratak u svoju zajednicu i njegovo sazrevanje i pronalaženje sopstvene vrednosti. Na tom putu Erik spoznaje prave vrednosti, prijateljstvo, porodicu i ljubav. Iako na samom početku filma Erik nema talente kao njegovi roditelji, do samog kraja shvatiće da prepreke nisu stvari koje ne mogu da se pređu na svom putu, već da su izazovi koji se uvek mogu savladati. Stvari koje nas čine različitim ne suprotstavljaju nas drugima, već različitosti jednu zajednicu čine lepšom i bogatijom.

“Ako želiš, moraš to i uraditi. Ako uradiš, biće tvoje”, poruka je ovog filma.