Novi film Rajka Grlića premijerno 11. marta u Beogradu 

Daria_Lorenci_I_Miki_ManojlovicFilm hrvatskog režisera Rajka Grlića „Neka ostane među nama“, u kojem jednu od glavnih uloga tumači srpski glumac Miki Manojlović, biće premijerno prikazan u Srbiji 11. marta u beogradskom bioskopu „Kolosej“. 
Ranije je bilo najavljeno da će premijera u „Koloseju“ biti održana 12. marta, sa Grlićem i Mikijem Manojlovićem kao gostima, ali se od toga odustalo jer su Manojloviću iskrsle neodložne profesionalne obaveze, rekla je danas agenciji Beta portparolka distributerske kuće „Sinears“ Tanja Kovač. 
Slovenačka premijera novog Grlićevog filma zakazana je za 9. mart u Ljubljani. Uslediće prikazivanje u Splitu 10. marta, a premijere u Zagrebu i Beogradu biće održane istog dana – 11. marta, dodala je Kovačeva. 
Drama-komediju rađenu po scenariju Grlića i Ante Tomića, u kojoj igraju hrvatski glumci Bojan Navojec, Ksenija Marinković, Darija Lorenci i Nataša Dorčić, uz Manojlovića i Bogdana Diklića, „Sinears“ opisuje kao „priču o vrtlozima erotske strasti ispod mirne, trome površine građanske svakidašnjice i običaja“. 
Posle zajedničkih filmova „Samo jednom se ljubi“ (1981), „U raljama života“ (1984) i „Za sreću je potrebno troje“ (1986), režiser Grlić i glumac Manojlović nakon dvodecenijske pauze obnovili su saradnju u filmu „Neka ostane među nama“, snimanom pretprošle jeseni u Zagrebu. 
Grlić je tada govorio da snima „veseli film koji pršti životom, krajnje otvoren, na mestima gotovo brutalan u doticanju intime, u pokušaju da prodre ispod kože, ispod onog vidljivog“. 
Tema filma je bračna prevara ili ljubavna avantura kao „jedini preostali oblik pobune koji je pojedincu preostao protiv predvidljivosti života“, omeđenog poslodavcima, porodicom, crkvom, državom, medijima i novcem. 
-U godinama sam kad se valja vratiti tamo gde sam i počeo pričati filmske priče: na ulice, u stanove i krevete Zagreba. Pet priča o petoro sredovečnih junaka otvaramo dramaturgijom ‘babuške’, u kojoj ispod svakog sloja ima još jedan – rekao je Grlić. 
Producent Grlićevog filma je zagrebački „Mejnfrejm prodakšn“ (Mainframe Production), a koproducenti Hrvatska radiotelevizija, „Jodi“ Zorana Cvijanovića iz Beograda i slovenačka kuća „Studio Maj“. Filmski fond Saveta Evrope „Euroimaž“ (Eurimages)Grlićevom novom filmu dodelio je 240 hiljada evra. 

Povezana vest:  Nove fotografije Snupija, Čarlija Brauna i ekipe