angelina-jolie-2

Anđelina Džoli dolazi u Hrvatsku sredinom februara

 

Holivudska glumica Anđelina Džoli prisustvovaće 17. februara hrvatskoj premijeri svog debitantskog rediteljskog ostvarenja „U zemlji krvi i meda“ u „Sinestar Areni IMAX“ u Zagrebu, najavila je danas distributerska kuća „Blitz Film i Video“. Dobitnica Oskara u Zagreb dolazi sa Bred Pitom, a premijeri će prisustvovati i glumci Zana Marjanović, Goran Kostić i Rade Šerbedžija.

Povezana vest:  Film "The Hobbit" i dalje najgledaniji u SAD-u i Kanadi

Kako je ranije najavljeno, Džoli će biti i na svečanoj premijeri u Sarajevu 14. februara, dok je njen dolazak u Beograd pod znakom pitanja. Film, koji prati priču o vezi između Srbina Danijela i muslimanke Ajle tokom rata u Bosni devedesetih godina, u bioskopima će biti od 16. februara (BiH), odnosno od 18. februara (Hrvatska).

„U zemlji krvi i meda“ bio je nominiran za Zlatni globus u kategoriji najboljeg stranog filma, a dobio je i nagradu Stenli Krejmer Američkog udruženja producenata (PGA), koja se dodeljuje filmovima ili producentima za doprinos razumevanju provokativnih društvenih pitanja na pristupačan i oplemenjujući način.

Povezana vest:  Hit komedija trijumfovala na dodeli azijskih Oskara