kostic_jovanovski_krunic_vranes_jankovic

FED KUP 2012

Jelena Janković: Treba da se naviknemo na podlogu u Belgiji

 

Teniserka Srbije Jelena Janković izjavila je danas da je da je atmosfera u Fed kup reprezentaciji odlična uoči mečeva prvog kola Svetske grupe s Belgijom. Fed kup reprezentacija Srbije igraće s Belgijom u mestu Šarlroa 4. i 5. februara mečeve prvog kola Svetske grupe.

-Od nedelje sam u Belgiji i pripremam se za naredne mečeve. Svi smo na okupu. Atmosfera je super. Treba da se naviknemo na ove uslove – rekla je Jankovićeva.

Povezana vest:  Olga Danilović u polufinalu turnira u Moskvi

Ona je objasnila da je podloga „malo brza“ i da treba vremena da se „oseti teren“.

-Imamo nekoliko dana da se adaptiramo. Mislim da će biti super – dodala je Jankovićeva.

Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš ocenio je da u kupu čekaju važni mečevi.

-Pripreme su počele, ranije smo došli ovde. Ja sam u nedelju došao Jelenom, a juče nam se pridružio ostatak ekipe. Imali smo prilike da vidimo belgijske igračice. Sve ćemo uraditi u sledećih pet dana da se što bolje pripremimo za sledeći meč – rekao je Vraneš.

Povezana vest:  Đoković u polufinalu Otvorenog prvenstva SAD

On je dodao da su Belgijanke izabrale podlogu sa nešto nižim odskokom lopte.

-U svakom slučaju, isti uslovi će biti za oba tima. Atmosfera je odlična kao i uvek. Devojke se trude, naporno rade – rekao je Vraneš.

Za Fed kup reprezentaciju Srbije, pored Jelene Janković igraće Bojana Jovanovski, Aleksandra Krunić i Natalija Kostić, dok je Ana Ivanović odustala od učešća zbog napornih turnira koje je imala u januaru.

Povezana vest:  Pobede Kecmanovića i Lajovića u Sidneju