meryl streep

 KRUNIĆEV KUTAK CELULOIDNE MRŽNJE PREDSTAVLJA:

MegaCom Film – repertoar za 2012.

 

Dana 14. februara, godine Oslobodioca iz Duboke Galaksije, u Cineplexx-u je održana prezentacije distributerske kuće MegaCom Film povodom njihovog repertoara (internacionalno zvanog „lineup“) za 2012. godinu, kao i specijalna projekcija filma „Čelična Lejdi“.

Gospodin Marko Čkonjević i Tatjana Ristić su se obratili prisutnima i pružili uvid u celuloidne planove MegaComa. Evo nekih naslova, i datuma, koji će nadajmo se zaokupiti Vašu cenjenu pažnju:

15. II „Ovo Znači Rat“ (This Means War) – akciona komedija reditelja McG (Čarlijevi Anđeli) o nadmetanju dva CIA agenta za ljubav iste žene. Po rečima gospodina Čkonjevića „(film) po starom holivudskom receptu sa, recimo, Keri Grantom i Odri Hepbern“.

23. II „Hronike“ (Chronicle) – akcioni SF o raskolu drugarstva između tri tinejdžera koji sticajem okolnosti razviju superherojske moći.

1. III „Krvoproliće“ (Carnage) – komedija Romana Polanskog o dva bračna para koji pokušavajući da razreše sukob njihove dece, sami počinju da vode detinjasti rat.

8. III „Potomci“ (The Descendants) – drama reditelja „Sve o Šmitu“ koja ogovori čoveku koji pokušava da se ponovo zbliži sa porodicom nakon ženine smrti.

Povezana vest:  Buduća Kuća filma od 6. juna u punom sjaju pred javnošću

15. III „Čelična Lejdi“ (Iron Lady) – uvid u uspon i pad jedine britanske žene premijera, Margaret Tačer. Briljantna drama, sa neverovatnom režijom i glumom.

22. III „Best Exotic Marigold Hotel“ – od reditelja „Zaljubljeni Šekspir“ i „Dug“ nam dolazi „topla ljudska priča“ smeštena u egzotičnu Indiju.

22. III „Ghost Rider 2: Duh Osvete“ 3D – Nikolas Kejdž kao Nikolas Kejdž kostur sa zapaljenom glavom ponovo jaše motor i vitla lancem. Sve to u veličanstvenom 3D-u.

29. III „Ovo Mora Da Je To Mesto“ (This Must Be The Place) – Priča o depresivnoj rok zvezdi koja, posle očeve smrti, pokušava da nađe nacističkog zločinca koji mu je pobio pretke a trenutno se krije u SAD.

5. IV „Titanik“ 3D – za one koji nisu upućeni ovo je film koji je vinuo Leonardo di Kaprija u zvezde, a od reditelja „Avatara“. Da, da, u 3D-u. Led, čelik, voda i PRAVI porcelan u oči.

Povezana vest:  Piter Džekson: Dobro je što smo produžili priču o Hobitu

12. IV „Melanholija“ (Melancholia) – novi film Lars von Trira o dve žene i njihovim problemima uoči sudara dva sveta (bukvalno). Traje 100 godina a ništa. Ali ko voli, samo napred – u bioskop, u bioskop.

19. IV „Avr“ (Le Havre) – priča o afričkom dečaku koji se prebegne u Francusku putem teretnog broda i koga usvoji stari čistač cipela. Od reditelja Aki Kaurismakija. Ko ne zna ko je, blago njemu.

26. IV „Imamo Papu“ (Habemus Papam) – komedija Nani Moretija o odnosu novoizabranog pape i njegovog terapeuta.

7. VI „Prometej“ 3D (Prometheus) – Ridli Skot i njegov SF prikvel o Tuđinu ili Osmom Putniku.

5. VII „Ledeno Doba 4: Pomeranje Kontinenata“ 3D

I negde u avgustu nam sledi novi film Timura Bekmambetova – „Abraham Linkoln Lovac na Vampire„. Timur je čovek koji nam je podario najveće ruske fantasy spektakle u prvoj dekadi XXI veka – „Noćnu i Dnevnu Stražu“, kao i „Wanted“.

Sledeći filmovi su takođe u opticaju ali bez preciznog datuma:

Povezana vest:  Nova uloga Džonija Depa - vampir

– „Only God Forgives“ je novi film čoveka koji nam je podario pretenciozna celuloidna ostvarenja u vidu „Valhalla Rising“ i „Drive“.

– „As Luck Would Have It“ (La chispa de la vida), novi film Aleks de la Iglesije.

– „The Grandmasters“ (Yut doi jung si) je novi film Von Kar Vaija o čoveku koji je trenirao Brus Lija. Koreografiju je radio Vu Ping Juen (Matrix, Kill Bill, Kung Fu Hustle).

– „Ronal Varvarin“ 3D (Ronal Barbaren) je danska animirana parodija na Konana. Nije baš za decu. Ali jeste za hevi metal populaciju, pogotovo one koji prate „severnjački“ stil.

Umalo da zaboravim… ove godine MegaCom Film će upoznati publiku sa dva domaća ostvarenja:

20. III „Crna Zorica“ crna komedija na tragu „Čarlstona za Ognjenku“ u režiji Radoslava Pavkovića i Hristine Hadžiharalambus.

5. IV „Doktor Rej i Đavoli„, film Dinka Tucakovića o poseti reditelja Nikolasa Reja (Buntovnik Bez Razloga) Beogradu tokom 60-tih godina XX veka.

Hvala ti MegaCome, hvala.