Chronicle Movie 

„Hronike“ i „U zemlji krvi i meda“ u bioskopu Cineplexx, od 23. februara na redovnom repertoaru
 
Nova bioskopska nedelja donela je na repertoar Cineplexxa dva nova filma: naučnu fantastiku „Hronike“ i dramu „U zemlji krvi i meda“.
Film “Hronike” je sniman kamerom iz ruke te podseća na dokumentarce. U ovom hororu igraju Majkl B. Džordan, Majkl Keli, Aleks Rasel, kao i Dejn Dehan, publici poznat iz serijala „True blood“.Tri tinejdžera, nakon kontakta sa misterioznom supstancom u šumi, stiču natprirodne moći. Nakon tog neobičnog otkrića ovi obični momci iz komšiluka svakodnevno uče kako da njima ovladaju. U tom procesu jedan od njih doneće lošu odluku koja će im promeniti živote, i dojučerašnji prijatelji okrenuće se jedan protiv drugog.
Film Anđeline Džoli „U zemlji krvi i meda“, o kome se mnogo pričalo, donosi priču o Danijelu (Goran Kostić) i Ajli (Zana Marjanović) koji pripadaju različitim stranama u brutalnom etničkom sukobu. Policajac Danijel je bosanski Srbin, a umetnica Ajla je bosanska Muslimanka. Pre rata su bili zajedno, ali njihova se veza menja s rastom nasilja u zemlji. Mesecima kasnije Danijel se bori pod zapovedništvom svoga oca, generala Nebojše Vukojevića (Rade Šerbedžija). S Ajlom se suočava kada je vojnici pod njegovom komadom izvode iz stana u kome živi sa sestrom Lejlom (Vanesa Glođo) i njenom bebom.

 

Povezana vest:  U susret premijeri filma Neprijatelj