ridley_scott

Ridli Skot u dokumentarcu o katastrofi u Japanu

 

Britanski reditelj Ridli Skot učestvovaće u snimanju dokumentarnog filma o obeležavanju prve godišnjice katastrofalnog zemljotresa i cunamija koji su 11. marta 2011. pogodili Japan, javila je danas jedna japanska tv stanica.

Poginulo je 19.000 ljudi, a potres i cunami izazvali su u atomskoj centrali Fukušima Daići najveću nuklearnu nesreću u poslednjih 25 godina. Dokumentarac se radi u koprodukciji sa japanskom tv stanicom Fudži i britanskom producentskom kućom Skot fri, na osnovu amaterskih i video snimaka, i na osnovu snimaka sa 200 kamera na mestima koja su najviše bila pogođena zemljotresom.

Povezana vest:  Depardije u utorak pred Apelacionim sudom

TV Fudži je izabrao britanskog reditelja koji je slavu stekao u Holivudu, autora filmova „Blejd Raner“ i „Gladijator“, zbog njegovog rada na filmu „Life in a day“ – „kaleidoskopu“ video snimaka 80.000 ljudi iz 192 zemlje.

Projekat „Japan u jednom danu“ posvećen je „svima onima koji su izgubili život i onima koji i dalje pate od posledica zemljotresa I cunamija“, navode producenti filma. Rad na filmu trebalo bi da bude završen do jeseni, a biće prikazan u Japanu i zatim u inostranstvu. Kompanija Fudži namerava da sav prihod od filma uruči žrtvama katastrofe.

Povezana vest:  Dizni Pixar animacija "Luka" početkom leta u bioskopima