Hunger Games_SRB

‘Igre gladi’ nadmašiće sagu ‘Sumrak’?!
 
Sudeći prema zanimanju za pretprodaju karata u SAD-u, uskoro nam sledi novi globalni teen filmski fenomen koji će potpuno zaseniti sagu ‘Sumrak’ i ultrapopularne vampire i vukodlake. Reč je o ‘Igrama gladi’, prvom nastavku prema književnoj trilogiji autorke Suzane Kolins.
Film u američke bioskope stiže iduće nedelje, a filmski znalci procenjuju da će ‘Igre gladi’ zaradom prešišati i najpopularnije filmove za mlade, tj. sve nastavke Harryja Pottera i sage ‘Sumrak’.
Filmski analitičari predviđaju da će film ‘Igre gladi’ kojeg režira Gari Ros s odličnom mladom glumicom Dženifer Lorrens u glavnoj ulozi, nadmašiti zaradom film ‘Praskozorje – 1. deo’ (saga ‘Sumrak’) koji je u prvom vikendu prikazivanja u novembru prošle godine zaradio neverovatnih 138 miliona dolara.
Zasad rekord drži poslednji nastavak Harryja Pottera sa 169 zarađenih miliona dolara u prvom vikendu prikazivanja, ali mnogi su uvereni kako će ‘Igre gladi’, mračna priča o tinejdžerima koji se u TV realityju bore za život, smeštena u budućnost u državu Panem, nastalu na pepelu SAD, biti novi veliki hit.
Filmski analitičari misle kako će film zaraditi između 100 i 120 miliona dolara, a iako su ciljana publika uglavnom tinejdžerke, neki pokazatelji kažu da su ‘Igre gladi’ u puno većem postotku zanimljivije i momcima za razliku od sage ‘Sumrak’, što naravno onda garantujei više prodanih bioskopskih karata.

 

Povezana vest:  Riz Viterspun ne voli da gleda svoje filmove