ashton-kutcher

Ešton Kučer putuje u svemir

 

Američki glumac Ešton Kučer biće jedan od prvih turista astronauta koji će se otisnuti u svemir kompanijom „Virdžin galaktik“ britanskog milijardera Ričarda Brensona. Brenson je na svom blogu napisao da je zvezda serije „Dva i po muškarca“ 500. osoba koja je kupila kartu za let u orbiti tokom kojeg će putnici iskusiti nekoliko minuta u bestežinskom stanju.

Povezana vest:  Džoni Dep pozajmljuje glas kameleonu u animiranoj komediji Rango

-Nazvao sam Eštona kako bih mu čestitao i poželeo dobrodošlicu. On je veoma uzbuđen, jer će biti među prvima koji će preći poslednju granicu (i vratiti se natrag) s nama i iskusiti magiju svemira – naveo je Brenson.

„Virdžin galaktik“, u sastavu Brensonove „Virdžin grupe“, koja je trenutno u fazi probnih letova, očekuje da svoj prvi komercijalni let, sa šest putnika i dva pilota, izvede najkasnije 2014. Karta za jedan let, koji putnike odvodi na više od 100 kilometara iznad zemlje, košta oko 200.000 dolara.

Povezana vest:  Sutra premijera filma „Legenda o Kolovratu"

Kako prenose strane agencije, 34-godišnji Kučer nije jedina poznata ličnost koja će se otisnuti u svemir. Na podužoj listi čekanja su Tom Henks, Bred Pit, Anđelina Džoli, Džej-Zi, Bijonse, kao i britanski naučnik Stiven Hoking kome je Brenson poklonio kartu.

Brenson je najavio da će on i njegova deca biti među putnicima prvog komercijalnog leta „Virdžin galaktika“.

Povezana vest:  Oskari: Gore nego prošle godine - svi nomonovani belci