hunger_games_premijera

Za razliku od njihove dece, američki roditelji ne vole „The Hunger Games“

 

O neverovatnom uspehu knjige i filma Igre gladni („The Hunger Games“) najbolje govore rezultati u knjižarama i bioskopima, međutim, serija knjiga uspela u još nečem – postala je knjiga protiv koje su se roditelji najčešće žalili.

Preciznije, „The Hunger Games“ serijal uspešno je ušao u „nepoželjni top tri“, a reč je o knjigama koje su roditelji i nastavnici najčešće spominjali kada se pričalo o štivu neprimerenom mladim Amerikancima. Za rastuću nepopularnost u svakom slučaju je najzaslužnija popularnost filma koji je nedavno krenuo u bioskopsku distribuciju.

Povezana vest:  CINEPLEXX – BIOSKOP NAJNOVIJE TEHNOLOGIJE OTVARA SE U KRAGUJEVAČKOM “PLAZA CENTRU“

Prema sudu zabrinutih roditelja, celi serijal promiče negativne ideje, od rasizma, preko problematičnog jezika, pa sve do nasilja i sotonizma.

Međutim, Barbara Džons iz Amerikan Lajibrari Asociation za Entertejnment Vikli je rekla da većina roditelja i nastavnika koji knjigu kritikuju, u stvarnosti iskazuju svoje neslaganje s filmskom adaptacijom. Bilo kako bilo, knjige Suzan Kolins pridružile su se „problematičnim“ klasicima kao što su „To Kill a Mockingbird“ i „A Brave New World“.

Povezana vest:  Film „Nečista krv – Greh predaka" Milutina Petrovića od 17. januara u ponudi Netfliksa