total_recall_1990

Rimejk, mjuzikl i novi Born – filmska ponuda u avgustu

 

Poslednji film Vitni Hjuston, novi nastavak serijala o Džejmsu Bornu, rimejk „Totalnog opoziva“ samo su neki od filmova koji će premijerno biti prikazani u avgustu u američkim bioskopima. Film „Sparkle“ Salima Akila sa Vitni Hjuston je rimejk mjuzikla iz 1976. godine u kome je Iren Kara. U novoj verziji, Hjustonova, koja je preminula tri meseca po završetku snimanja, igra majku glavne junakinje Sparkl (glumi je pobednica Američkog idola, Džordan Sparks) koja želi da postane pevačica.

Film „The Bourne Legacy“ Tonija Gilroja publici predstavlja novog akcionog heroja u tumačenju Džeremija Renera. Budući da su Met Dejmon i reditelj Pol Gringras odlučili da se odmore od serijala, studio „Univerzal“ odlučio je da stvori novog odbeglog CIA agenta – Erona Krosa. U filmu, koji koristi ime Born kako bi privukao publiku ali izbegava antagoniziranje iste dovođenjem novog glumca da ga glumi, igraju još i Rejčel Vajs i Edvard Norton.

Povezana vest:  Bred Pit: Zabranili smo deci da gugluju o nama

Početkom avgusta u američke bioskope stiže i film „Total Recall“ (Totalni opoziv) sa Kolinom Farelom i Kejt Bekinsejl u glavnim ulogama, navodi se u specijalnom izdanju lista „Entertejnment vikli“ posvećenom letnjim filmskim hitovima.

Reditelj Len Vajsmen (Umri muški 4) tvrdi da nije snimio rimejk kultnog filma Pola Verhovena iz 1990. sa Arnoldom Švarcenegerom u glavnoj ulozi, već film rađen prema kratkoj priči FIlipa K. Dika koji dublje istražuje lik glavnog junaka Daglasa Kvejda. Oni kojima bude nedostajao Švarceneger biće u prilici da ga vide u drugom delu filma „Plaćenici“ u društvu akcionih zvezda silvestera Stalonea, Džeta Lija, Brusa Vilisa i Džejsona Stetama.

Povezana vest:  Pogledajte premijerno trejler domaćeg filma „Zajedno„!

-Više akcije, više humora, više zvezda, više svega – kratko i sažeto je opisao drugi deo filma Dolf Lundgren.

Letnje ferije krajem avgusta zatvara film rađen prema istinitoj priči i smešten u doba prohibicije – „Lawleš“ (Bezakonje) Džona Hilkota sa Tomom Hardijem, Šajom Labafom, Džejsonom Klarkom, Gajom Pirsom i Džesikom Častejn u glavnim ulogama.

Hardi, Labaf i Klark glume braću-krijumčare alkohola koji pokušavaju da pobegnu dugoj i korumpiranoj ruci zakona u vidu Gaja Pirsa. Scenario je napisao roker Nik Kejv, a reditelj kaže da je reč o kombinaciji dva velika američka žanra – vesterna i gangsterskog filma.

Povezana vest:  Raspisan konkurs za nagradu Festivala Nova svetlost