oliver_stoune

Juan Makgregor i Oliver Stoun dobitnici nagrade Donostija

 

Škotski glumac Juan Makgregor (Ewan McGregor) i američki reditelj Oliver Stoun (Stone) dobiće nagradu Donostija za celokupnu karijeru na predstojećem jubilarnom 60. filmskom festivalu u španskom gradu San Sebastijan, saopštili su danas organizatori. Juan Makgregor (41), posebno poznat po ulozi u „Ratovima zvezda“, dobiće nagradu Donostija za „svoj rad i karijeru“ na ceremoniji 27. septembra, dodaje se u saopštenju.

Povezana vest:  Kijanu Rivs režira kung fu film

-Često hvaljen kao jedan od najboljih glumaca svoje generacije, Juan Makgregor dosledno pleni publiku raznolikim ulogama koje je tumačio – dodaje se u saopštenju.

Makgregor će predstaviti na festivalu svoj poslednji film „The impošible“, dramu inspirisanu istinitom pričom o borbi jedne porodice da preživi tokom cunamija u Aziji 2004. godine.  Oliver Stoun (66) će takođe dobiti nagradu Donostija za celokupnu karijeru, ali organizatori festivala nisu precizirali datum uručenja nagrade.

Povezana vest:  Guadanjinov film “Kosti i sve“ samo na FEST-u

Stoun je „postao jedan od simbola modernog američkog filma zahvaljujući vrućim društvenim i političkim temama kao i svojim snažnim vizuelnim stilom“, saopštili su organizatori festivala.  Stoun će na festivalu predstaviti i svoj poslednji film „Savages“ sa Džonom Travoltom (John) i Benisiom del Torom (Benicio) koji se takođe očekuju u San Sebastijanu.

Prošlogodišnja dobitnica nagrade Donostija bila je Glen Klouz, a među ranijim dobitnicima tog priznanja su Gregori Pek, Entoni Perkins, Robert Mičam, Katrin Denev, Al Paćino, Majkl Daglas i Vudi Alen. Ovogodišnji međunarodni filmski festival u San Sebastijanu biće održan od 21. do 29. septembra.

Povezana vest:  U susret premijeri „Jedi, moli, voli“