Javier_Bardem_Honored_Hollywood

Bardem dobio zvezdu na Stazi slavnih
 
Španski glumac Havijer Bardem, koji u najnovijem filmu o Džejmsu Bondu glumi negativca, dobio je svoju zvezdu na holivudskoj Stazi slavnih, dva dana pre američke premijere „Skyfall“-a.
Oskarovcu se pridružio i reditelj filma Sem Mendes koji nije prestajao da ga hvali, a španski glumac je pak bio pun hvale za svog kolegu Danijela Krejga koji treći put igra Bonda.
-Nećete biti razočarani. Veliki Sem Mendes je uradio sjajan film…Danijel Krejg je, znate, neverovatan – rekao je novinarima.
-Sjajno sam se zabavio igrađući Silvu jer je on zabavan lik za igranje – rekao je on o svom liku.
Prisutne na ceremoniji bile su i Bondove devojke – Naomi Haris i Berenis Marlo.
Bardem je prvi Španac koji je dobio Oskara za film „Nema zemlje za starce“ 2007. godine.
Glumac je oženjen Penelope Kruz, a prvu ulogu na engleskom dobio je u filmu „Pre nego što padne noć“ Džilijana Šnabela iz 2000.
-Zaista se stidim, naročito sada što moram da govorim na engleskom pred svim ovim ljudima koji me gledaju i fotografišu u nadi da ću reći nešto sjajno, što se neće dogoditi – rekao je Bardem.
Mendes se prisetio kako je Bardem izabran za ulogu negativca u Bondu. „Pogledao sam ga i pomislio ‘Ovo je ludo, pogledaj ga, izgleda fantastično’. Ali sam ipak odlučio da uradimo probno snimanje. Došao je nedelju dana kasnije i niko ga nije prepoznao. Pojavio se sa drugačijom kosom, licem, očima…pogledao je u kameru i bio je neko drugi“.
„To zaista pokazuje šta znači biti veliki glumac“, dodao je britanski reditelj.
Film „Skyfall“ već se prikazuje u srpskim bioskopima.

 

Povezana vest:  "Mesečina" od 30. marta u bioskopima