KRUSEVAC_9_NOV_2012_(6)

Peruničić: Na prvom mestu školski i vrhunski sport
 
Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić izjavio je danas u Krussevcu, gde je održana javna rasprava o strategiji sporta, da će se prilikom kreiranja nove strategije najveća pažnja obratiti naškolski sport, infrastrukturu i vrhunski sport.
-To su najosetljivije stvari i na tome će se najviše raditi – rekao je Peruničić i dodao da nova strategija mora biti primenljiva na terenu što je i osnovni cilj održavanja javnih tribina u gradovima.
Istakavši da je vrlo važno da se strategija usaglasi sa Zakonom o sportu i Sportskim savezom, Peruničić je poručio da su svi akti promenljivi, ukoliko se pokaže da se ne mogu primeniti na terenu.
On je najavio da će predstavnici Ministarstva u narednih nekoliko meseci obići oko 20-tak gradova kako bi se čulo mišljenje sportske javnosti koja bi mogla da odgovori na to pitanje.
Takođe, to će biti i prilika da se analizira sprovođenje aktuelne strategija koja je prvi put, u istoriji srpskog sporta doneta.
Predstavnici Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije (SSS) uoči održavanja javne rasprave razgovarali su i sa gradonačelnikom Kruševca Bratislavom Gašićem. Tom prilikom, generalni sekretar SSS Dane Korica ukazao je na značaj lokalnih organizacija.
-Ukoliko sport nije dobro uređen na lokalu, neće ga biti ni na nivou Srbije – kazao je Korica i dodao da će jedna od smernica u strategiji biti obezbeđivanje što boljih uslova za sve one koji žele da se bave sportom.
Korica je istakao da Ministarstvo omladine i sporta i SSS čine sve da lokalne samouprave ojačaju kako bi sportisti ostali što duže u svojim gradovima.

 

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Austrijanci postavili zid i standarde