MovieTape118. sednica Euroimagesa 

Eurimages, evropski fond za podršku koprodukcija, distribucije i prikazivanja evropskih filmova u bioskopima, na 118. sednici, koja je održana od 14. do 17. marta 2010. u Istanbulu, izabrao je 14 evropskih koprodukcija kojima će biti dodeljeno ukupno 4.580.000 eura. Među projektima, koji su konkurisali za podršku, nije bilo filma iz Srbije.
Odbor diktora Eurimagesa je, pored podrške koprodukcijama, razmatrao i podršku distribuciji Eurimages filmova za koja su sredstva, dobile sledeće distributerske kuće iz Srbije: 
Mcf Megacom film za distribuciju dva filma “Seoski učitelj” Bohdana Slama (Češka) i “Dobro srce” Dagura Karija (Island); Orion Invest film za distribuciju dva filma “Divlje Travke” Alaina Resnaisa (Francuska) i “Ja, don Djovani” Karlosa Saure (Španija).
Podršku za distribuciju filmova, koji svojevremeno nisu podržani od strane Eurimagesa, dobile su sledeće distributerske kuće iz Srbije: 
Cinestar za distribuciju filma “Zauvek” Damjana Kozolea (Slovenija); Cinears za distribuciju filma “Horten” Benta Hamera (Norveška); Kids film fest za distribuciju animiranog filma “Pingvin Džasper: putovanje do kraja sveta” Eckarta Fingberga (Nemačka); Mirius Tuck za distribuciju filma “Trči za život (radni naslov)” Adnana Kosea (Nemačka); Tuck Vision za distribuciju dokumentarnog filma “Bebe” Tomasa Balmesa (Francuska).
Bord direktora je u okviru programa podrške digitalizaciji doneo odluku da se nagradi napor za proizvodnju digitalnih mastera za 14 koprodukcija podržanih od strane Eurimages-a, od kojih ni jedna nije iz Srbije.
Poseban projekat Eurimages pokrenut juna 2009, odnosi se na podršku bioskopima za uvođenje digitalne projekcije. Među izabranim bioskopima koji su članovi EuropaCinema su i četiri bioskopa iz Srbije (Art Bioskop Muzeum, Cinema Zrenjanin, Dvorana KCB i Multimedijalni centar MRKvart) koji su izrazili spremnost da započnu proces digitalizacije uz pomoć fonda Eurimages (66% i kombinacije sopstvenog i učešća lokalne i republičke uprave). 
Od kada je osnovan 1988, Eurimages je podržao 1306 evropske koprodukcije sa oko 390 milliona eura. 

Povezana vest:  Otkad je s Klunijem, Stejsi zarađuje više nego ikad