nesa_najava_WBOWBO odobrio titulu Borovčaninu!

 

Nenad Borovčanin dobio je šansu da boksuje za titulu Interkontinentalnog Šampiona u WBO verziji, u kruzer kategoriji!

Nakon 25 mečeva i isto toliko pobeda,od čega 18 nokautom, srpski as dobio je šansu na koju je dugo čekao, a to je meč za titulu. Posle meča u Dizeldorfu, gde je boksovao uvodnu borbu Vladimiru Kličku pred 51 000 gledalaca, Nenadu je svoju odluku da može da boksuje za šampionski pojas saopštio lično predsednik WBO, Frančesko Varkarel. Dan nakon meča u hotelu Interkontinental u Dizeldorfu Borovčanin je imao i zvanični sastanak sa predstavnicima WBO, na kojem je dobio pismeno odobrenje od direktora WBO Ištvana Kovača da do kraja godine može da boksuje za titulu WBO INTERCONTINENTAL, koja će biti upražnjena, jer će trenutni vlasnik ovog pojasa Lebedev boksovati za titulu šampiona sveta u WBO protiv šampiona Marka Huka. Našem bokseru će protivnika za ovaj meč odrediti komisija za rejting i titule, pa se može očekivati da će Borovčanin imati težak zadatak u ringu, ali ako pobedi biće zvanični izazivač prvaka sveta sa 15. pozicije.

Povezana vest:  1.MEMORIJAL DOBRIVOJE RADANOVIĆ, Rori u čast!

Uz Nenada su mnoge javne ličnosti, poput Emira Kusturice, koji mu je omogućio da u svom Drvengradu ima sve vrhunske uslove za trening kamp, zatim sportisti i sportski radnici Dragan Vasilijević, Ivan Adžić, Mikan Velinović, Ivan Todorov i mnogi drugi koji su mu na razne načine omogućili kvalitetne uslove za pripreme. Najveći Nenadov problem jeste trener koji bi ga kvalitetno pripremio i pratio njegov rad, a kod nas u zemlji nema stručnjaka takvog kalibra, pa se očekuje da će Borovčanin pokušati da nađe rešenje za stručni štab u inostranstvu.

Povezana vest:  Hej potvrdio moguću borbu s Vitalijem Kličkom u martu

-Odluka koju mi je saopštio predsednik WBO Varkarel i to lično, za mene je velika čast i priznanje za dosadašni trud i rezultat, koji tek sada treba da krunišem. Radio sam svih ovih godina strpljivo i naporno, uz razna saplitanja od strane nedobronamernih ljudi, zatim razne probleme, koje sam sa svojim timom uspešno prevazišao i izašao jači nego što sam bio. Sada me čeka novi izazov, za koji moram posebno da se pripremim i treniram kao nikad do sad. Uslove za trening imam, a nadam se da ću uskoro rešiti i problem trenera. Voleo bih da meč boksujem u Banja Luci, ali taj deo posla prepuštam bratu Miroslavu, koji veoma uspešno vodi našu promotersku kuću za boks BALKAN BOX PROMOTION – rekao je Nenad Borovčanin.

Povezana vest:  Riki Haton razmišljao o samoubistvu

Iz Balkan Box Promotion  saopšteno je da će Bororvčanin do meča za titulu imati visinske preipreme i još dva do tri meča u okviru pripremnog ciklusa u kojima nema pravo na poraz!