carey_mulliganKeri Maligan kao Eliza Dulitl 

Britanska glumica Keri Maligan (Carey Mulligan) treba da igra Elizu Dulitl (Doolittle) u rimejku filma „My Fair Lady“, izjavila je Ema Tompson (Emma Thompson), autorka scenarija. 
Na premijeri njenog novog filma „Nanny McPhee“, Ema Tompson je za BBC 5 rekla da još nije odabran glumca koji će igrati profesora Henrija Higinsa (Henry Higgins). 
Komentarišću neke najave da bi tu ulogu mogao da dobije Hju Grant (Hugh), Ema Tomspon je rekla da bi „volela“ da je on prihvati, ali je precizirala da još ništa nije potvrđeno. 
-Volela bih da (Grant) igra Higinsa, on će to možda želeti, ali možda i neće, pa se još ne zna. Nadamo se da ćemo film snimati kasnije ove godine. 
Keri Maligan, koja je na filmu debitovala u ostvarenju „Gordost i predrasuda“, osvojila je ove godine nagradu britanske filmske akademije za glavnu ulogu u filmu „An Education“. 
Mjuzikl „My Fair Lady“ prvi put je izveden 1956. na Brodveju, sa Džuli Endrus (Julie Andrews) i Reksom Harisonom (Rax Harrison) u glavnim ulogama i postigao je izvanredan uspeh. 
U Njujorku je dobio devet nagrada Toni, a kasnije je igran i na Vest endu u Londonu. 
Godine 1964. snimljem je istoimeni film u kojem je Harisonu partnerka bila Odri Hepbern (Audrey Hepburn), a koji je dobio osam Oskara, uključujući i onaj za režiju koji je osvojio Džordž Kjukor (George Cukor). 

Povezana vest:  Debitantski dokumentarac rediteljke Tee Lukač premijerno u Domu omladine Beograda