robin-hood-croweFilm „Robin Hud“ u Beogradu iste večeri kada i u Kanu

Film Ridlija Skota „Robin Hud“, koji će 12. maja otvoriti festival u Kanu, biće premijerno prikazan u Beogradu iste večeri u Centru „Sava“, najavio je danas domaći distributer „Taramaunt“.

Na 63. festivalu A kategorije u Kanu ova akciona avantura u produkciji američkog studija „Univerzal“ učestvuje van konkurencije.

Naslovnu ulogu igra Rasel Krou, a partneri su mu Kejt Blanšet, Vilijem Hart, Mark Strong, Mark Adi, Oskar Isak i Deni Hjuston.

Povezana vest:  Beogradska premijera filma BILO JEDNOM...U HOLIVUDU se ne propušta!

Oskarovac Krou igra legendarnu figuru koja je generacijama poznata pod imenom Robin Hud. Njegovi podvizi su istrajali u popularnoj mitologiji i raspaljivali maštu onih koji su delili njegov duh pravedništva i avanture.

Film prati život eksperta u streljaštvu, koji je ranije bio zainteresovan samo za samoodbranu, od njegovog služenja u vojsci kralja Ričarda u ratu protiv Francuza.

Povezana vest:  OBJAVLJENE NOMINACIJE ZA 69. ZLATNI GLOBUS

Posle Ričardove smrti, Robin odlazi u Notingem, grad koji pati zbog korupcije despotskog šerifa i preteranih poreza. Tu se zaljubljuje u živahnu udovicu Lejdi Marion (Blanšet), koja je skeptična po pitanju identiteta i motivacija ovog razbojnika iz šume.

U nadi da će zadobiti ruku gospe Marion i da će spasiti selo, Robin sastavlja bandu čije se smrtonosne veštine mogu meriti samo sa njihovom željom za životom. Zajedno počinju da vrebaju visoki stalež da bi ispravili nepravde učinjene pod vlašću šerifa od Notingema.

Povezana vest:  Šta sve možeš na Comedy festu za 2000 dinara

Prema sinopsisu, Robin i njegova družina krenuće u još veću avanturu, dajući sve od sebe da spreče krvavi građanski rat i da vrate Engleskoj staru slavu.