francuska_liga_logoFRANCUSKA LIGA, Vesti

Fudbaleri protiv „livade“

Podatak da Monpelije u povratničkoj sezoni iz Druge lige deli lidersku poziciju na devet kola pre kraja šampionata, istina uz meč više u odnosu na Bordo, može da obraduje sve u klubu. Dobre igre koje prvotimci pružaju nisu u srazmeri sa stanjem terena na stadionu La Mosson. To je iznerviralo Cyrila Jeunechampa:
– Od fudbalske utakmice se očekuje da bude spektakl. Međutim, kako ga priuštiti gledaocima na podlozi kakva je naša? Svi su na gubitku.
Saigrač Romain Pitau je dodao:
– Polako se privikavamo na pobednički mentalitet. Igramo sve bolje i delujemo moćno. Ipak, da bismo nastavili u tom ritmu neophodno je i da ostatak klupskih struktura isprati naše napore. Teren bi morao da bude pripremljen u skladu s onim što se od nas očekuje.

Povezana vest:  Košjelni produžio ugovor sa Arsenalom

Heinze najplaćeniji

Nije Lisandro Lopez, ali ni njegov saigrač i kapiten Liona Cris. Nisu ni Lucho Gonzalez, fudbaler Olimpika iz Marselja, ni Yoann Gourcuff, as Bordoa. Ko onda jeste najplaćeniji fudbaler Prve lige u Francuskoj? Protekle nedelje je i zvanično objavljeno da Gabriel Heinze, defanzivac tima iz Marselja, koji je dobar deo sezone proveo van terena zbog povrede, može da se pohvali najkonkretnijim primanjima. On godišnje zaradi 4,5 miliona evra, što je za samo 100.000 više od Gourcuffove plate po šampionatu, a identična razlika važi i za igrače plasirane od trećeg do petog mesta, koje pripada upravo Lisandru Lopezu. Lucho Gonzalez zarađuje 4,3, Cris 4,2 a Lopez 4,1 miliona evra.

Povezana vest:  Diskriminacija u engleskom fudbalu porasla za 59 odsto

Jelen sanja golove

Okser je u 29 kola postigao samo trideset pogodaka. Od njih je za čak trećinu zaslužan Ireneusz Jelen. I pored skromnog učinka ofanzivne linije ekipa može da se pohvali drugom najboljom odbranom u ligi. Okser se delom i zato bori za titulu. Međutim, učinak Jelena nikako ne sme da bude zanemaren, budući da je Poljak i prošle sezone blistao. Postigao je 14 golova. Zahvaljujući njegovom doprinosu ekipa je uplovila u sigurne vode. U tekućem šampionatu Okser je spreman za korak više, a Jelen smireno konstatuje:
– Golovi su moj život. Dobar sam u svom poslu jer želim da porodici i sebi obezbedim lepu budućnost. Uvek pažljivo analiziram mečeve u kojima se ne upišem u listu strelaca. Pratim statistiku putem Interneta, a rado gledam i snimak utakmice ako ga emituju. Činjenica je da sam pomalo opsednut. 

Povezana vest:  Drugi vezani poraz Radničkog, Voždovac konačno pobedio