Kruds

Srpska sinhronizacija „Krudsa“ jedna od 10 najboljih na svetu

Povodom premijere filma „Kruds“, danas je u „McDonald’s“ restoranu „Bezistan“ održana konferencija za novinare. Osim glumaca koji su učestvovali u sinhronizaciji filma, prisutnima su bile predstavljene i igračke junaka filma „Kruds“, koje će od 15. marta biti u ponudi uz „Happy Meal“ obrok u „McDonald’s“ restoranima.
Srpska glumačka ekipa obavila je sjajan posao u sinhronizaciji, a studio „Dreamworks Animation“ ovu jezičku verziju svrstava među deset najboljih sinhronizacija od preko pedeset jezičkih verzija koje su se snimale u raznim zemljama širom sveta.
-U pozorištu, na filmu i televiziji glumite celim telom, a u sinhronizaciji to sve morate da zamenite samo i samo glasom – rekla je na konferenciji glumica Đurđija Cvetić, renomirana domaća glumica sa velikim glumačkim iskustvom, koja u „Krudsima“ igra baku Gren. Marko Janketić, mladi glumac koji je pozajmio glas junaku Gaju, kaže: – Rajan Rejnolds, glumac koji je dao glas Gaju u originalnoj verziji, uradio je odličan posao. Ja se nisam trudio da ga imitiram, već interpretiram kako ja mislim da treba i da bi bilo zanimljivo.
Koliko je važna interpretacija, a ne imitacija, potvrdio je i Dragan Vujić, reditelj sinhronizacije, a istovremeno i „glas“ junaka Graga.
-Kad god radimo sinhronizaciju ovde u Srbiji, mi hoćemo da provučemo nešto naše, da publika oseti da je u Beogradu, a ne u Burbanku! – rekao je Vujke.
Stevanu Pialu je uloga u filmu „Kruds“ bila prva uloga u sinhronizaciji.
– Ja sam se, pošto nemam iskustva, na početku ponašao potpuno drugačije od svih drugih u studiju. Mlatio sam rukama ispred mikrofona i glumio celim telom, dok se nisam umorio i shvatio da to moram da radim drugačije – smeje se Stevan dok se priseća sinhronizacije i svoje uloge Tanka. Za proces snimanja je važan dobar reditelj, ističe Vesna Paštrović, koja igra majku porodice Kruds, Ugu: – Vujke je iskusan profesionalac i odlično nas je vodio kroz sinhronizaciju. Pravi majstor.
Ivana Popović, mlada glumica koja igra glavnu junakinju, tinejdžerku Ip, preporučuje 3D avanturu „Kruds“ kao sjajan porodični film. „Ovo je za mene priča o ljubavi i suštini porodične bliskosti, priča o sazrevanju jedne porodice“, kaže ona.
Ova nova 3D avantura studija „DreamWorks Animation“ u bioskope stiže 21. marta, a pretpremijerno će biti prikazana 16. i 17. marta. Novo ostvarenje autora filmova „Madagaskar“ i „Kako da dresirate svog zmaja“ prati preistorijsku porodicu koju pomeranje kontinenata primora da krene u osvajanje predivnih, ali ponekad i zastrašujućih novih predela.

Povezana vest:  Liv Tyler drugi put trudna

Tokom pretpremijernog vikenda, publika u Beogradu i Novom Sadu će imati prilike da se druži sa glumcima koji su učestvovali u sinhronizaciji, ali i da uživa u zabavnim aktivnostima koje tematski prate film. 16. marta glumci će se predstaviti publici u beogradskim bioskopima „Kolosej“ od 12h, „Cineplexx Delta City“ od 13:30h i „Roda Cineplex“ od 15:30h, dok će se novosadskoj publici glumci predstaviti u nedelju, u bioskopu Arena Cineplex od 13h.

Povezana vest:  Kreni u humani napad i osvoji karte!

U subotu, 16. marta od 12 do 14h mališani će moći bolje da upoznaju preistorijsku eru u kojoj žive Krudsi, kroz radionicu pećinskog slikarstva u Cinema cafe-u bioskopa Kolosej. Ovu radionicu, kao i izložbu pećinskih crteža, koja će trajati do 23. marta, prirediće Dečiji klub Narodnog muzeja.

U nedelju, 17. marta, od 14 do 16h u Food Court-u Ušće shopping centra, najmlađi će moći da učestvuju u Kruds školicama i osvoje sjajne nagrade iz filma. Osim glumaca iz filma, društvo će im praviti i profesionalni tim animatora iz Centra za animaciju dece „Čigra igra“.

Povezana vest:  Brus Vilis u pratnji supruge na premijeri filma „Dobar dan da se umre muški" na Berlinskom filmskom festival (FOTO)