joakim lev selektor nemackaLev: Računam na šest bodova protiv Kazahstana

Nemački selektor Joakim Lev rekao je da je uveren u osvajanje šest bodova iz dve utakmice protiv Kazahstana u kvalifikacijama za prvenstvo sveta, uprkos činjenici da će izostati nekoliko standarsnih reprezentativaca.
Nemačka u nastavku kvalifikacija za Mundijal 2014. gostuje 23. marta Kazahstanu u Astani, a četiri dana kasnije dočekuje istog rivala u Nirnbergu.
-Očekivanja su da ćemo dobiti obe utakmice, favoriti smo i prihvatamo tu ulogu. Kazahstan je poboljšao igru u poslednje dve godine, više nisu toliko naivni u odbrani kao ranije. Očekujem da će igrati kompaktnije u odbrani, ali ja sam već upisao šest bodova iz tih utakmica – izjavio je Lev.
Za prvi meč nemački selektor neće moći da računa na suspendovanog Marka Rojsa, a van stroja su povređeni Mats Humels, Holger Badštuber i Miroslav Klose. Lev je u tim uvrstio i Lukaša Podolskog, iako je taj prvotimac Arsenala propustio sinoćnji revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv minhenskog Bajerna.
Reprezentacija Nemačke vodeća je u C grupi kvalifikacija sa 10 bodova ispred Švedske sa sedam i Irske sa šest. Sledi Austrija sa četiri, Kazahstan sa jednim Farska Ostrva bez bodova.
Lev je za susrete protiv Katahstana pozvao sledeće igrače:
Golmani: Rene Adler (Hamburger), Manuel Nojer (Bajern Minhen), Ron-Robert Ciler (Hanover).
Odbrana: Žerom Boateng (Bajern Minhen), Filip Lam (Bajern Minhen), Benedikt Hevedes (Šalke), Marsel Šmelcer (Borusija Dortmund), Per Mertezaker (Arsenal), Hajko Vesterman (Hamburger).
Sredina terena: Lars Bender (Bajer Leverkuzen), Andre Šurle (Bajer Leverkuzen), Julijan Draksler (Šalke), Sven Bender (Borusija Dortmund), Mario Gece (Borusija Dortmund), Ilkaj Gendogan (Borusija Dortmund), Marko Rojs (Borusija Dortmund), Sami Kedira (Real Madrid), Mesut Ozil (Real Madrid), Toni Kros (Bajern Minhen), Tomas Miler (Bajern Minhen), Bastijan Švajnštajger (Bajern Minhen), Lukas Podolski (Arsenal).
Napadači: Mario Gomez (Bajern Minhen).

Povezana vest:  Marsej upozorio na pretnje smrću Alvaru