michael fassbenderMajkl Fasbender: Nominacija za Oskara bila bi šlag na torti

Irski glumac nemačkog porekla, Majkl Fasbender, priznao je da bi „nominacija za predstojeću dodelu Oskara predstavljala šlag na torti“.
Popularni glumac, koji sve češće snima u Holivudu, nije uspeo ove godine da dobije nominaciju za briljatno odigranu ulogu u filmu „Sram“ Stiva Mekvina, ali zato mnogi već sada predviđaju da će se naći među nominovanima za Oskara 2014.
Po mišljenju kritičara dve uloge mu mogu doneti željenu nominaciju: ona u trileru „The Counsellor“ Ridlija Skota i rola u najnovijoj Mekvinovoj istorijskoj drami „12 Years a Slave“ u kojoj igra svirepog robovlasnika.
U izjavi za televiziju „Sky News“, Fasbender kaže da „nema tapiju na najmračnije uloge“.
-Jednostavno mi se svide scenario i priča. Ne znam zašto se to dešava. Možda je vreme da snimim komediju – prokomentarisao je glumac svoj izbor „teških“ uloga.
U filmu „The Counsellor“, koji će početi da se prikazuje u američkim bioskopima od 25. oktobra, Fasbender glumi advokata koji biva upleten u organizovani kriminal i pokušava da proda kokain vredan 20 miliona dolara.
Partneri u ovom ostvarenju su mu Penelope Kruz, Bred Pit, Kameron Dijaz i Din Noris (Čista hemija).

Povezana vest:  Brus Vilis u pratnji supruge na premijeri filma „Dobar dan da se umre muški" na Berlinskom filmskom festival (FOTO)