quantumofsolaceOtkazano snimanje Bond broj 23!
Agenta 007 nisu uspeli da likvidiraju ni Goldfinger ni Blofeld ni SPECTRE, ali ga je na kraju dotukao najopasniji neprijatelj – recesija!
Producenti Bonda objavili su u ponedeljak da se snimanje sledećeg, 23. filma o Bondu, odlaže na neodređenp vreme. Službeno obrazloženje je da je razvoj ’23. Bonda’ stavljen na čekanje zbog nesigurne budućnosti studija MGM koji još nije prodat. Producenti Michael G. Wilson i Barbara Broccoli su u zajedničkoj izjavi objavili da ‘ne znaju kada će nastaviti s razvojem sledećeg Bonda, a nemaju određen ni datum izlaska novog Bonda’.
Ukratko, zasad je propao projekt o kojem se s pravom puno pričalo. Bond br. 23 imao je u planu odličnog scenarista (Petera Morgana), zanimljivog reditelja (Sam Mendes), a čak se pričalo o dobrim glumicama u ulozi Bond devojke (Rachel Weisz). Ipak, pokazalo se da studio koji ima gotovo 4 milijarde duga ne može izneti tako veliki projekt. Snimanje Bonda zahteva egzotične lokacije, skupu scenografiju (koja obično leti u vazduh), vrhunske automobile i najnovije i najluđe gadgete, kao i mnogo kaskadera i vrhunskih stručnjaka u ekipi filma, a da ne govorimo o brojnim glumačkim zvezdama.
U vreme recesije teško je skupiti pare za sve to, iako su Bondovi uvek isplativi – zadnja 2 filma zaradila su širom sveta oko 1.2 milijarde dolara. Nažalost, Daniel Craig će morati da potraži drugu „tezgu“, ali verujemo da će, pre ili kasnije, neko opet vaskrsnuti junaka koga publika uvek voli.
Povezana vest:  Stižu nova DVD izdanja iz Cinersa