u2 band

U2 nastupa na dodeli Oskara

Svetski poznata grupa U2 nastupiće na 86. dodeli Oscara 2. marta s pesmom Ordinary Love. Singl iz filma „Mandela: Long Walk to Freedom“ nominovan je za Oskara Akademije filmskih umetnosti i nauke u kategoriji najbolje originalne pesme. 
Konkurenciju čine i hit „Happy“ Pharrella Williamsa iz animiranog dugometražnog ostvarenja „Despicable Me 2“, „The Moon Song“ Karen O. iz filma Her Spikea Jonzea, Idina Menzel s hitom „Let It Go“ iz Disneyjeva animiranog filma „Snežno kraljevstvo“ (Frozen) te „Alone Yet Not Alone“ koju u istoimenom ostvarenju peva Joni Eareckson Tada.
Pharrell će takođe otpevati megahit „Happy“ na dodeli Oscara, a nastupiće i Tonyjem nagrađena Idina Menzel.
Podsetimo, filmovi „Američka prevara“ Davida O. Russela i „Gravitacija“ Alfonsa Cuarona imaju po 10 nominacija za Oskara, dok istorijska drama „12 godina ropstva“ ima devet.
Na ovogodišnjoj 86. dodeli, koja će se održati 2. marta u Hollywoodu, odaće se počast stvarnim herojima čije su priče prenešene na velika filmska platna, superherojima, ali i animiranim junacima, kao i filmadžijama koji su ih doneli u bioskope širom sveta.

Povezana vest:  Madona zahvalila bivšim muževima na podršci