George Clooney vencanjeGeorge Clooney i Amal Alamuddin se venčali danas!

Američki glumac George Clooney (53) i britanska aktivistkinja za ljudska prava, advokat Amal Alamuddin (36), venčali su se danas u Veneciji daleko od očiju javnost, na privatnoj svečanosti, rekao je Clooneyjev predstavnik za štampu.
Saopštenje u jednoj jedinoj rečenici očekuje se da će biti i jedina informacija o dugo očekivanom braku glumca koji je više od decenije važio za najpoželjnijeg holivudskog neženju.
Na svadbi u luksuznom Hotelu Aman, iz kojeg puca pogled na Veliki kanal u Veneciji, okupili su se Clooneyev i prijatelji iz sveta poznatih, među njima supermodel Cindy Crawford i, njen suprug Rande Gerber, glumci Bill Murray i Matt Damon, pevač Bono.
Clooney i prijatelji su opušteno ispijali šampanjac, pre no što su seli u taksi-čamac i provozali se Velikim kanalom, mašući stotinama prolaznika, okruženi flotilom čamaca s fotografima koji su želeli da uhvate Clooneyja u poslednjim minutima momačkog života.
Glumac čiji je čamac bio poslednji u konvoju, veselo je mahao posmatračima. Potom je, trljajući ruke, ušao u Hotel Aman.
Amal Alamuddin nije viđena, a poslednji put je bila u javnosti u petak, kada se vozila Velikim kanalom u pratnji Clooneyja.
Glumac je u aprilu ove godine zaprosio brtiansku advokaticu uz večeru koju je sam spemio. Verenici su u avgustu u Londonu izvadili dozvole za venčanje , a tokom septembra saznali smo da će mlada nositi venčanicu dizajnera Alexander McQueen.
Clooney je bio u braku sa Talijom Balsam od 1989. do 1993. godine a posle razvoda se zakleo da više nikada neće stati na „ludi kamen“.
Potom je bio s brojnim fotomodelima i glumicama, puneći ljubavnim aferama stranice tabloida, sve dok nije upoznao Alamuddin.

Povezana vest:  Vojna parada počinje u 15.30

PHOTO: PIERRE TEYSSOT/AFP