prodavnicaRad prodajnih objekata na Sretenje

Sekretarijat za privredu saopštio je danas da dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni 15. februara, na Sretenje – Dan državnosti Srbije, dok na drugi dan praznika u nedelju, 16. februar ti objekti moraju da rade najmanje od devet do 12 sati.
Kako je navedeno, prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda, uoči Sretenja, u petak, 14. februar dežurni prodajni objekti pretežno prehrambenog asortimana – hipermarketi, supermarketi, mini-marketi, moraju da rade najmanje od devet do 18 sati.
Budući da je drugi dan praznika u nedelju, ne radi se prvog narednog dana, u ponedeljak i zbog toga 17. februara dežurni prodajni objekti pretežno prehrambene robe moraju da rade najmanje od devet do 12 sati.
Na dan državnog praznika 15, 16. i 17. februara trgovinski objekti u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambene robe i posebni trgovinski objekti mogu biti zatvoreni.
Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji Beograda rade 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od šest do 20 sati.
Dežurni prodajni objekti u vreme državnih i drugih praznika dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.
Svi trgovinski i zanatski objekti za vreme praznika u dane Državnosti Srbije mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od navedenog radnog vremena.
U dane kada se praznuje Sretenje ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim zgradama, 15. februara mogu da rade najduže do jedan sat po ponoći i emituju muzički program do 24 sata, a 16. i 17. februara mogu da rade najduže do 24 sata i emituju muzički program do 23 sata.
Ugostiteljski objekti koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu da rade u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena 24 sata.

Povezana vest:  Spekulacija koja je uplašila britanske kladioničare