PES 2015 Konami Samsung
 
Najpopularnija igrica o fudbalu na zakrivljenom Samsung UHD televizoru
 
Kompanija Samusung i japanski proizvođač video igara Konami Digital Entertaiment, dogovorili su partnerstvo čiji je fokus nova video igra PES 2015 koja je prilagođena za igranje na novom Samsung zakrivljenom UHD televizoru. Posetioci Evropskog prvenstva u elektronskom sportu, koje će biti održano u nedelju i ponedeljak 14. i 15 decembra u Belexpo centru u Beogradu imaće priliku da među prvima na svetu testiraju kako izgleda igrati najpopularniju igricu na zakrivljenom ekranu Samsung UHD televizora.
„Smatramo da je saradnja sa ovom japanskom kompanijom od velikog značaja jer ćemo ljubiteljima video igara pružiti vrhunski doživljaj igranja fudbala. Verujem da će za strastvene igrače ovo biti neverovatno iskustvo koje daje osećaj realnog fudbala“, rekao je Jasmin Klapija, rukovodilac odeljenja robe široke potrošnje u kompaniji Samsung Elektroniks.
Samsung UHD televizori imaju funkciju „Fun View“, koja je posebno prilagođena za igranje PES – a, zahvaljujući specijalnoj kameri. Sa rezolucijom ekrana od 11 miliona piksela, ovaj TV nudi pet puta veću rezoluciju od Full HD-a, te se na ekranu vide i najsitniji detalji. Priliku da prvi testira novu fudbalsku igiricu na Samsung UHD televizoru imao je popularni nemački fudbaler Mario Gece, nakon potpisivanja ovog partnerstva.
Evropsko prvenstvo u elektronskom sportu okupiće takmičare iz Švedske, Finske, Poljske i Francuske. Tokom prošlogodišnjeg takmičenja ovaj događaj je pratilo preko pet miliona igrača u celom svetu.
Povezana vest:  Oculus Rift ili Virtuelna stvarnost kao novi medij