Slika 1Održana humanitarna aukcija slika, u toku je prodaja kalendara

Humanitarna aukcija slika na platnu, pod nazivom „Pravo na dostojanstvo, poštovanje i slobodu“, održana je 10. decembra sa ciljem da se prikupe sredstva za projekat Sigurna kuća i ponovo skrene pažnja javnosti na diskriminaciju žena. Aukciju je osmislila i organizovala sportistkinja Jasmina Aleksandrov (urban fitnes trener, nekadašnja košarkašica i zagovornik zdravog načina života). Program je vodila Una Senić, a okupljenima se obratila koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici, Vesna Stanojević. Izložene slike, u prostoru Mikser House, su Jasminini umetnički aktovi koji šalju poruku u ime svih žena koje se na razne načine bore sa društvom i predrasudama.
Pored slika na platnu, Jasmina je napravila i nekoliko serija različitih fotografija za kalendar za 2015. godinu – „Ostavi otisak“. U izradi kalendara učestvovali su: Nikola Miljković (fotograf), Jelena Miljković (asistent fotografa), Marija Jevtić (šminker), Zoran Ignjatović (slikar) i Anna Kolbianova (kostimograf).
Kalendar se može naručiti putem mejla [email protected] ili na facebook strani i sajtu Jasmine Aleksandrov urbanfitnessfox.com.
Sredstva od prodaje namenjena su SIGURNOJ KUCI: http://sigurnakuca.net/

Povezana vest:  Počinje drugi „Kaleidoskop“: Novi Sad postaje grad scena